Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Mikel Hansen
Rukomet
23.03.2022. • 11:10

UDARAC ZA RUKOMETAŠE PSŽ: Mikel Hansen završio sezonu zbog bolesti

Mikel Hansen
(MN Press)
Jedan od najboljih rukometaša sveta moraže da pauzira šest meseci

Danski rukometaš Mikel Hansen, član Pari Sen Žermena, završio je sezonu jer je oboleo od upale vene u kombinaciji s plućnom embolijom, saopštio je francuski klub.

Kako se navodi, Hansen će pauzirati između četiri i šest meseci i nije životno ugrožen. Ovo je prilično težak udarac za Parižane koji jure sve trofeje ove sezone, a došao je iznenada jer je Danac bio u domovini na rutinskoj operaciji hrskavice kolena 14. marta, koja je zahtevala četiri nedelje odsustva.

Međutim, posle operativnog zahvata oboleo je od flebitisa (upale vena) u kombinaciji sa plućnom embolijom što uzrokuje četiri do šest meseci rehabilitacije jer mora da prima vošemesečnu terapiju koagulanata.

S obzirom na to da mu ugovor ističe na kraju sezone, Hansen neće više braniti boje Pari sen Žermena već će se vratiti u Alborg, gde će se oporavljati od bolesti i igrati u narednoj sezoni.

Parižani jure titulu u Francuskoj, a u osmini finala rukometne Lige šampiona igraju protiv norveškog Elveruma (30. mart i 7. april).

Hansen ima 34 godine, jedan je od najboljih rukometaša svih vremena, a sa Danskom je osvojio olimpijsko, evropsko i dva svetska zlata.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci