Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Domagoj Duvnjak
Rukomet
20.01.2023. • 19:17

"SRAM TE BILO JADNI MOMČE": Snažna poruka legendarnog Vuje

Domagoj Duvnjak
Arena sport
Veselin Vujović ne može da veruje da Matijas Gidsel nije hteo da pruži ruku protivniku

Danska i Hrvatska vodili su u četvrtak žestoku borbu na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj. "Kockastima" je samo pobeda garantovala ostanak u igri za četvrtfinale, ali u nameri da osvoje dva boda nisu ispeli. Utakmica je završena bez pobednika 32:32.

Pored odlične rukometne predstave u kojoj se ishod meča nije znao do poslednje sekunde, jedan detalj sa početka utakmice skrenuo je pažnju, pa o njemu danas priča čitav rukometni svet.

Naime, u 12. minutu utakmice, pri rezultatu 6:5 za Hrvatsku, Matias Gidsel snažno je fauliran od strane Domagoja Duvnjaka. Bio je to prekršaj za isključenje, jer je ruka hrvatskog rukometaša završila malo ispod vrata u situaciji kada je desni bek Danaca već izgradio idealnu poziciju za šut.
 

Šok je usledio nekoliko minuta kasnije, pošto je Gidselu ukazana pomoć. Iako je usporeni snimak pokazao da nije bilo namere od strane Duvnjaka da povredi protivnika, Danac je, kada se pridigao, odbio da pruži ruku legendarnom hrvatskom rukometašu. Duvnjak se nije previše obazirao na takvu reakciju, izvinio se klupi Danske i seo da odmori dva minuta.

Ovakav postupak Gidsela prokomentarisao je još jedan velikan rukometnog sporta i današnji selektor Irana, Veselin Vujović.

"Kada ti Duvnjak pruži ruku i izviniti se, ne pereš ruku iz poštovanja narednih mesec dana. Gidsele, sram te bilo, jadni momče", bio je nimalo blag komentar popularnog "Vuje".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci