Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 21:00
Salzburg - Maccabi Tel Aviv
arenasport2
Na programu od 20:45
Lazio - Atalanta
arenasport3
Na programu od 20:45
Brighton - Manchester Utd
arenasport4
Na programu od 21:00
Midtjylland - Slavia Praha
arenasport5
Na programu od 20:30
Vojvodina - IBB Polonia London
Otvori pretragu
Rukomet
19.05.2020. - 13:14

Matea iz interesa igra za Crnu Goru - voli Hrvatsku

Instagram/Matea Pletikosić/Screenshot

Atraktivna hrvatska rukometašica pre nekoliko dana podigla je prašinu kada je donela odluku da "kockasti" dres zameni crnogorskim. Matea Pletikosić će ubuduće nositi obeležja Crne Gore na velikim takmičenjima.

To je samo jedan u nizu reprezentativnih transfera u obe rukometne konkurencije, što samo dovodi do zaključka da igrači i igračice maksimalno koriste ovo pravilo, koje je po mnogima nakaradno, jer će uskoro biti sve više selekcija poput katarske, koja je okupila brojne strance i stigla do završnice Svetskog prvenstva 2015.

 

Za katarski tim su na takmičenju u Dohi igrali igrači sa ovih prostora, među kojima je bilo najviše Srba (Žarko Marković, Goran Stojanović, Jovo Damjanović, Elda Memišević i Danijel Šarić), zatim Francuz (Bertran Rone), Kubanac (Rafael Kapote), Španac (Borha Vidal), Sirijci (Kamalaldin Malaš i Zakar Amen), Tunižanin (Jusuf Benali)...

Matea je svojim izgledom oduševila Balkan, rečenicama izgovorenim u cilju opravdanja odluke, razočarala je i razbesnela Hrvate.

Bila je samo iskrena.

"Ne želim nikoga da molim. Ako me u HRS-u ne žele, to poštujem. Igraću za Crnu Goru jer mi je san da odem na Olimpijske igre i karijera mi je trenutno najbitnija. I ranije su me zvali Crnogorci, ali tada nisam pristala. Naravno da nije bilo jednostavno prelomiti, ali porodica, moj dečko i prijatelji su me podržali", rekla je Pletikosić.

Dres Crne Gore nosiće očigledno samo zbog interesa.

"Volim svoju zemlju Hrvatsku. Sigurno neću igrati za Crnu Goru iz ljubavi kao što bih igrala Hrvatsku", podvukla je Matea.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci