Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:00
Pohang Steelers - Suwon Bluewings
arenasport2
Na programu od 13:30
Milan - Juventus
arenasport3
Na programu od 13:20
Finale 2019
arenasport4
Na programu od 13:45
Barcelona - Baskonia
arenasport5
Na programu od 13:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Rukomet
13.12.2019. - 10:44

"Dobar nastup na SP, nadamo se da ćemo se naći na Olimpijskim igrama"

MN Press
Selektor i igračice zadovoljni osvajanjem šestog mesta na Svetskom šampionatu u Japanu

Rukometašice Srbije okončale su nastup na Svetskom prvenstvu u Japanu osvajanjem šestog mesta. U poslednjem duelu pretrpele su poraz od Crne Gore (26:28).

"Ova utakmica je bila stvar prestiža. Najbitnije je da se niko nije povredio, mi smo imali dve lakše povrede. Drago mi je da devojke nastavljaju karijere u svojim klubovima zdrave i orne", rekao je selektor Ljubomir Obradović posle utakmice u Japanu.

Obradović je čestitao reprezentacijama Srbije i Crne Gore na uspehu koje su postigle, odnosno plasmanu na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

"Nadam se da će se obe ekipe naći u Tokiju", naveo je selektor Srbije.

Desni bek reprezentacije Srbije Anđela Janju?ević izjavila je da je tim uprkos porazu zadovoljan onim što je uradio u Japanu.

"Čestitam Crnogorkama na svemu što su pokazale na ovom prvenstvu i izborenim kvalifikacijama za Tokio. Srećne smo sa onim što smo ostvarile. Nadam se da ćemo se naći u Tokiju. Svi smo umorni, bilo je ovo dugo prvenstvo. Uprkos porazu, zadovoljne smo učinkom u Japanu", rekla je Anđela Janjušević.

Srbija će nastupati na kvalifikacionom olimpijskom turniru u martu 2020, a poznate su i dve od tri selekcije sa kojima će se boriti. Rivali će joj biti Kina i Mađarska, dok će ime poslednjeg protivnika saznati nakon završetka borbe za odličja u Japanu. U grupu sa Srbijom ići će reprezentacija koja bude osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu (Španija, Holandija, Norveška ili Rusija).

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci