Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:30
Toronto - Boston
arenasport2
Na programu od 06:00
Genoa - Parma
arenasport3
Na programu od 07:30
Nice - Dijon
arenasport4
Na programu od 07:00
Maritimo - Benfica
arenasport5
Na programu od 07:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Ostali sportovi
15.05.2020. • 09:24

"Istorijsko NE": Odluka kojom je Dijana Đoković odredila istoriju tenisa

MN Press

Najbolji teniser sveta i dalje bi bio Srbin, ali bi jedan od najvećih podviga u svetu sporta zvanično pripao Britaniji da, suočeni sa teškom i velikom odlukom, Novakova mama nije presekla i izgovorila "istorijsko NE".

Danas, kao ponosna majka osvajača 17 gren slem trofeja, Dijana Đoković ispričala je u razgovoru sa Grejemom Besindžerom da nije imala pravo sinu da uskrati zadovoljstvo koje donose mečevi za svoju zemlju.

"Ne možete da prodate dušu i ono što ste", rekla je Dijana, koja je sa suprugom Srđanom trebalo da odluči o sudbini 14-godišnjeg sina, ispostaviće se i odredi istoriju tenisa.

Britanci su supertalentovanom momku iz Beograda nudili vanserijske uslove za rad, u zamenu za srpsko državljanstvo.

"Nisam mogla da živim tamo, deca bi bolje živela, ali niko od nas ne bi bio srećan. Mislim da Novak nikada ne bi igrao za Veliku Britaniju kao što igra za Srbiju celom dušom", rekla je Dijana.

I Novak se prisetio tih dana...

"To je bilo veoma primamljivo za moje roditelje u tom trenutku jer bi rešilo brojne probleme. Moji roditelji bi dobili posao, mi kuću, bila je sjajna ponuda. Nismo je prihvatili, rizikovali smo, nekako, nisam imao dobar osećaj za to", rekao je Đoković kod Besindžera.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci