Vesti iz fudbala

Poter hoće da preuzme Ajaks, ali traži više nego što klub može da plati: Pregovori se nastavljaju, insajderi tvrde da će sve biti u redu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 16:30
Grejem Poter Tanjug/AP Photo/Leila Coker, file
Grejem Poter

Prva runda pregovora između Grejema Potera i čelnika Ajaksa nisu doneli očekivan rezultat i najavljeno je da će dve strane vrlo brzo ponovo sesti za sto, prenose holandski mediji.

Prema informacijama iz ove zemlje, glavni kamen spoticanja je plata koju za sebe i svoje saradnike traži nekadašnji šef stručnog štaba Čelsija, mada se ne navodi koliki je iznos u pitanju.

 

 

Poter ne bi imao ništa protiv da sedne za klupu tima iz Amsteradama, šta više, za njega bi to bila veliak čast i izazov, ali to ima određenu cenu koju na stadionu "Johan Krojf" za sada nisu spremni da plate.

To je epilog sastanka koji je u utorak uveče vođen u glavnom gradu Holandije, ali je ostalo još mnogo prostor aza dodatne pregovre, pa mediji u ovoj zemlji smatraju da će posoa na kraju biti sklopljen.

Ajaks je trenutno peti na tabeli tamošnjeg šampionata, titula je odavno izgubljena i Poter bi, ukoliko zaista dođe u Amstedram, naredne sezone trebalo da vrati titulu u glavni grad Holandije.

Poter bi trebalo da zameni aktuelnog trenera Džona van het Šipa koji je još ranije rekao da će na kraju tekuće sezone napustiti klupu jednog od najpopularnijih holandskih klubova.