Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:15
Nacional - Racing
arenasport2
Na programu od 22:45
Boston - Miami
arenasport3
Na programu od 00:00
Lazio - Atalanta
arenasport4
Na programu od 00:00
Salzburg - Maccabi Tel Aviv
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
14.05.2020. - 12:00

Toni Kukoč: Tražili su da čitam "Na Drini ćuprija", ali sam ih razočarao!

Guliver/Jonathan Daniel /Allsport
Sjajna anegdota legendardnog košarkaša.

Poslednjih nedelja, ponovo je aktuelna legendarna generacija Čikago Bulsa, predvođena Majklom Džordanom. Dokumentarac "ESPN-a" je za to najzaslužniji, jer se ponovo priča o timu koji je bio šampion NBA lige šest puta u osam godina.

A deo tog tima bio je i slavni Toni Kukoč, koji je imao šta da kaže o tom vremenu kada je nosio dres Čikaga.

Kukoč je govorio u interjuu za TV Arenasport, u kojem se dotakao zanimljivih anegdota sa trenerom Filom Džeksonom, ali i nekih drugih detalja.

Novinari Arenesport podsetili su Kukoča da je igrajući za Jugoplastiku, Beneton i Čikago izgubio samo jedno finale, u finalu Evrolige protiv Limoža.

"Možda se ne sećam svih dobijenih finala i pobeda, ali zato pamtim svaki poraz. Možda je to zato što kada pobedimo svi su zadovoljni i srećni a kada izgubim sam ljut i samo gledam u koga će biti uperen prst, ko će biti označen kao krivac, i kako da to ne budem ja"; rekao je Kukoč.

Kaže da mu je omiljeni saigrač Dino Rađa i da je sa njim bio nerazdvojan još od juniorskih dana, a poseban deo razgovora bio je posvećen ogromnom uspehu Čikago Bulsa, o kojem je je snimljen dokumentarac pod nazivom “The Last Dance”.

Veliki uticaj na razvoj i uspeh Kukoča u to vreme imao je trener Fil Džekson.

"Imao je odličnu komunikaciju sa igračima. Uvek je govorio da jedan tim vredi onoliko koliko vredi njegova najslabija karika u lancu.
Svake godine pred početak sezone, držao je sastanak i davao nam fascikle u kojima je opisivao kako bi trebalo da igramo,
kako da napadamo, kako da se branimo. I uvek je naslov tih fascikli bio “sezona 1995/96” ili “sezona 1996/97”. Međutim, u poslednjoj njegovoj godini u “Bulsima” na fascikli je pisalo “Last Dance”", otkriva Tomi Kukoč.

I upravo o “Poslednjem plesu” govori dokumentarni film koji opisuje dešavanja u sezoni 1997/98.

Jedan od najzanimljivijih delova razgovora sa Tonijem Kukočem, odnosio se upravo na njegov odnos sa trenerom Filom Džeksonom.

"Mnogo puta me zvao na večeru u želji da me bolje upozna. I ne samo mene, već svakog igrača. Fil Džekson istu pažnju je posvećivao i prvom i 12. igraču. Preporučivao nam je knjige za čitanje. Pročitao je “Na Drini ćuprija” i razočarao se kada je meni dao da je pročitam jer sam mu rekao da sam to već pročitao u srednjoj školi, kao lektiru", otkriva Toni Kukoč zanimljiv detalj odnosa sa Filom Džeksonom.

Kompletan interju Tonija Kukoča na programu je u četvrtak od 18 časova na TV Arenasport 1.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci