Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:00
Monaco - PSG
arenasport2
Na programu od 06:30
Italija pregled
arenasport3
Na programu od 05:30
Srbija - SAD
arenasport4
Na programu od 06:00
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 06:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
02.06.2020. - 08:54

Greg Popovič neće da ćuti: Da Tramp ima IMALO MOZGA...

Guliver/Getty Images/Kevin C. Cox, Kevin C. Cox/Getty Images North America
Legendarni stručnjak kritikuje predsednika SAD.

Protesti širom Sjedinjenih Država i dalje bukte, nakon što je tamošnja policija usmrtila Afroamerikanca Džordža Flojda, a o toj temi je sada progovorio i legendarni Greg Popovič.

Čuveni košarkaški trener uputio je oštre reči Donaldu Trampu, istakavši da predsednik SAD "nema mozga".

Protesti koji se odvijaju u dvocifrenom broju američkih država ne jenjavaju, a čitava javnost je ustala da kaže nešto o pokretu "Životi crnaca su važni".

Antirasističke poruke su bile poslate i sa sportskih manifestacija u Evropi, a Popovič kaže da svi moraju da se suoče sa problemom.

"Ono što me pogađa je da svi vidimo ili smo ranije viđali policijsko nasilje i rasizam, a ništa se ne menja. Zbog toga su ovi protesti bili tako eksplozivni. Ali bez vođstva i razumevanja šta je problem, promene neće biti. Beli Amerikanci su izbegavali suočavanje sa ovim problemom, jer to je bila naša privilegija. To se takođe mora promeniti", rekao je Popovič za "The National".

Popovič je od ranije poznat kao neko ko je veoma kritičan prema predsedniku Trampu, a sada je nastavio na sličan način.

"To je neverovatno. Da je Tramp imao imalo mozga, čak i ako je to 99% cinično, izašao bi i rekao nešto što će ujediniti ljude. Ali njega nije briga za zbližavanje. Čak ni sada. To je tako očajno. Sve je u njemu. Sve je u tome što lično njemu koristi. Nikad se ne radi o većem dobru", istakao je Popovič i dodao:

"Jasno je šta treba da se uradi. Treba nam predsednik koji će da izađe i kaže: 'Životi crnaca su važni'. Izgovorite samo ove tri reči (black lives matter prim. aut). Ali on neće i ne može. Ne može jer mu je važnije da mobilizuje malu grupu sledbenika koji potvrđuju njegovo ljudilo. Ali, to je veće od Trampa. Sistem mora da se menja. Učiniću sve što mogu da pomognem, jer to rade lideri. Ali ništa ne može da nas stavi na pravi put, jer on nije lider", rekao je legendarni trener.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci