Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:00
Pregled
arenasport2
Na programu od 23:00
Pregled kola
arenasport3
Na programu od 23:00
Barca - Aalborg
arenasport4
Na programu od 23:00
Epizoda 65
arenasport5
Na programu od 23:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
23.09.2020. • 17:33

ZVEZDA I PARTIZAN NAM CRTAJU METE NA ČELU I POZIVAJU NA LINČ: Oglasile se peticijom najbolje srpske sudije!

MN Press
Pobuna arbitara protiv saopštenja

Saopštenja u ovoj sezoni Superlige počela su već tokom trajanja prvog kola i od tada ne prestaju. Sad već, nažalost, standardni rat između Crvene zvezde i Partizana se proširio, jer su crno-beli počeli da optužuju i FSS.

Naravno, oba kluba stalno pominju sudije, ali sada im je stigao žestok odgovor. Najbolji srpski arbitri napisali su da nikada nisu dobijali pozive, niti trpeli pritiske od nadležnih. Pismo su potpisali svi vodeći domaći arbitri.

Saopštenje vam prenosimo u celini:

Suočeni sa gotovo brutalnim pritiscima od strane klubova i odgovornih pojedinaca, mi sudije Superlige Srbije ovim putem želimo da izrazimo nezadovoljstvo zbog svakodnevnih medijskih napada.

Svesni svoje odgovornosti i jasne namere da igri podarimo ono najbolje, želimo da naglasimo da je naš jedini kriterijum bio i ostao samo fudbalski, isključivo u duhu Pravila igre i propisanih kriterijuma FIFA i UEFA. Od pritiska koji podrazumeva naš posao, nismo i ne želimo da bežimo, ali da ostanemo imuni na sada već otvorene pozive na linč i praktično crtanje meta na čelo od strane, pre svega Crvene zvezde i Partizana, nećemo i ne možemo da ćutimo. Zbog fudbala i pravde, svega onoga što ova igra predstavlja.

Svi zajedno odgovorno tvrdimo da nikada do sada nismo imali nijedan poziv ili bilo kakav pritisak od čelnika Sudijske komisije Milana Karadžića, Boška Jovanetića i Milovana Srećkovića, kao ni čelnika FSS Slaviše Kokeze, Nenada Bjekovića, Marka Pantelića i Jovana Šurbatovića, niti bilo koga drugog iz fudbalske organizacije.

Svojim potpisima izražavamo bunt zbog svojevrsnog verbalnog nasilja kojem smo izloženi, uz jedinstven stav da ukoliko se sa pretnjama i linčom nastavi, moramo da razmislimo o nekim radikalnijim merama. Zbog sebe, naših porodica, ali pre svega istine i pravde, zaštite sudijskog integriteta".

Ovo je spisak sudija koje su potpisale peticiju.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci