Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Nizhny Novgorod - CSKA
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 04:30
Nimes - Toulouse
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Sydney FC
arenasport5
Na programu od 05:00
Sepp Blater
Otvori pretragu
Piksi
Fudbal
13.04.2021. • 12:13

PIKSI PECKA RONALDA: Meni je još draže ako je lopta prešla gol-liniju!

Piksi
MN Press
"Ovo je vrlo jednostavan posao za poštenog čoveka"

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi ocenio je da su "orlovi" dobro počeli kvalifikacije za Mundijal 2022, ponovio je da je izbor igrača isključivo njegova stvar, a onda poslao poruku o situaciji koja još peče Portugal:

"Još mi je draže ako je lopta prešla gol-liniju"!

Ako neko zna kako je to nositi se sa pritiskom, to je Piksi.

"Morate da se suočite s problematikom, jer je javni posao i svi mogu da komentarišu. Ovde se svi razumeju u fudbal i oni bi to mnogo bolje. Zadovoljstvo je jer predstavljam zemlju i želim da podelim odgovornost s narodom. Mislim da ćemo uspeti, borićemo se", rekao je Stojković.

Sedam bodova iz tri utakmice je dobar početak.

"Imali smo samo dva treninga, morao sam da upoznam igrače, da upoznaju oni mene, da im objasnim neke stvari. S obzirom na kratak period, rezultat je dobar", dodao je.

Atmosfera je, po njegovim rečima, fenomenalna i uopšte nije onakva kakvu je očekivao.

"Slušao sam razne priče, neki klanovi, grupe, ovaj je sujetan… Međutim, ovo govorim s punom odgovornošću – toga nema, druženje je na visokom nivou i to me raduje, to tako mora biti jer smo svi tu zbog zajedničkog cilja – da Srbiju odvedemo na Mundijal u Kataru. Nisam video da se igrači ne zalažu, ne trče ili se ne bore. Stvarati dobar imidž što se tiče srpskog fudbala je naša obaveza", rekao je Stojković.

Za sebe kaže da se ponaša normalno o da je "vrlo prihvatljiv za saradnju". Objasnio je i kako bira igrače koje će pozvati u nacionalnu selekciju.

"Napravili smo dogovor i nisam došao na šest meseci ili godinu, želim kao i FSS da ostvarimo dobar rezultat, imamo kontinuitet u radu oko toga smo se složili i zato sam potpisao ugovor. Cilj mi je da Srbiju odvedem gde treba da bude – na Mundijal i Evropsko prvenstvo".

Proces biranja igrača je vrlo prost ako se pošteno radi posao.

"Gleda se njihova forma, individualni kvalitet… Niko se nije mešao, uticao, imao neki predlog, želju. To je isključivo moja stvar. Biram tako što sednem sam sa sobom, pišem imena, pozicije. To je vrlo jednostavno ako pošteno radite posao, teško da ćete da napravite grešku. Igrači su zaslužili da budu tu i to se i pokazalo. Nisam opterećen rezultatom, mirno spavam jer mi je važno da stvorim grupu igrača koja će isto misliti, imati isti cilj – da predstave svoju zemlju na najbolji način. Da se bore, trče zalažu, da nema individualizma", objasnio je selektor Srbije.

Za utakmicu sa Portugalom, Piksi kaže da ništa ne bi promenilo i da je bio priznat gol Kristijanu Ronaldu, jer je Srbija, naglašava, ostavila odličan utisak.

"Iz jednog ugla se vidi da je prešla gol liniju, iz drugog nije, to posebno Srbi govore. Video sam, to je prošlost. I ako je prešla, meni je još draže. Mi smo mnogo puta imali nepravde u prošlosti, ali nismo plakali, žalili se i tražili javna izvinjenja. Da je priznat bilo bi nezasluženo da Portugal slavi. To je najbolja ekipa u Evropi, a mi smo pokazali da možemo da se borimo i da ih nadigramo. Ako vratite film 20 minuta ranije, imali smo čist penal. Lopta je udarila u ruku igrača sa brojem četiri i sudija nije svirao penal. Nemaju pravo da se ljute, treba da budu srećni što nisu izgubil. Iznenađenje što je Ronaldo reagovao na taj način, jedan je od najvećih, nije trebalo to da uradi", kaže Stojković.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci