Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:30
Mačva - Voždovac
arenasport2
Na programu od 21:00
Puskás - Ferencvaros
arenasport3
Na programu od 20:00
Pregled
arenasport4
Na programu od 21:00
Partizan NIS - Cibona
arenasport5
Na programu od 21:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
30.04.2020. - 08:57

Francuski lobi: Kraj u svim Ligama petice!

Tanjug/AP Photo/Jens Meyer

Tri evropske države odlučile su da otkažu nastavak fudbalskih prvenstava: Holandija, Belgija i Francuska, a francuski "Le Parizijen" tvrdi da je čak i predsednik ove zemlje Emanuel Makron lobirao da se takmičenje u svim tzv. Ligama petice (Italija, Španija, Nemačka i Engleska) okonča na identičan način.

Ministarka sporta u Francuskoj Roksana Marasinenu navodno je započela bilateralne razgovore sa sportskim liderima Starog kontinenta, s nadom da bi i oni mogli doneti identičnu odluku kao Francuzi, koji su u utorak odlučili da definitivno prekinu takmičenje u Ligi 1 i Ligi 2.

 

U "Le Parizijenu" imaju insajdersku informaciju da je Makron lično obavio određene telefonske pozive, iako iz Vlade Francuske tvrde da se ništa od ovoga nije desilo.

Ipak, čini se da su ti razgovori, ako ih je uopšte bilo, imali uticaja, s obzirom da je ranije danas italijanski ministar sporta Vinćenco Spadafora izjavio da bi bilo bolje da se svi već sada okrenu narednoj sezoni.

U petak će o ovoj temi razgovarati u Italiji, dok bi dan ranije nemačka kancelarka Angela Merkel trebalo da iznese plan za nastavak ili okončanje sezone u Bundesligi.

U LIONU SU ZA PLEJ-OF

Predsednik Liona Žan-Mišel Ola mišljenja je da će sezonu teško biti privesti kraju u sadašnjem formatu, tako da predlaže alternativno rešenje: "Ne treba žuriti. Pažljivo sam pročitao šta je napisala UEFA. Ima vremena da završimo prvenstvo, ali sam mišljenja da bi trebalo organizovati plej-of za vrh i začelje tabele", poručio je Ola, dodavši da bi utakmice trebalo da budu odigrane u julu ili avgustu, bez prisustva gledalaca.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci