Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Milan Gajić
Fudbal
22.09.2022. • 19:53

FRANCUSKA LIGA NIJE JAČA OD RUSKE: Milan Gajić uporedio dva takmičenja

Milan Gajić
MN Press
Defantivac CSKA nahvalio takmičenje u Rusiji

Prvotimac moskovskog CSKA, Milan Gajić igrao je tokom karijeru za francuski Bordo i u izjavi za ruske medije istakao je da Liga 1 nije kvalitetnije takmičenje od tamošnje Premijer lige.

Bivši fudbaler Crvene zvezde smatra da je takmičenje u Rusiji toliko napredovalo poslednjih godina da igračima koji u njoj nastupaju nije problem da nastave karijeru u bilo kojoj ligi širom Evrope.

"Ne vidim neku veliku razliku između fudbalskih liga u Francuskoj i Rusiji. Šta više, sigurna sam da bi svaki igrač iz CSKA mogao da igra u Ligi 1. U Rusiji se igra zaista kvalitetan fudbal i svedoci smo da igrači iz Premijer lige odlaze u jake evropske lige", rekao je Gajić.

Ipak, iako smatra da su po kvalitetu ta dva takmičenja na sličnom nivou, defanzivac Moskovljana smatra da se u ove dve zemlje igra drugačiji stil fudbala.

"Teško je uporediti stilove u Francuskoj i Rusiji. To su potpuno drugačija prvenstva i potrebno je prilagoditi se tim zahtevima. Ali, velikim radom mogu da se prevaziđu sve razlike i zato je samo potrebno raditi na sebi i sve je moguće", naglasio je Gajić.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci