Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:30
Mačva - Voždovac
arenasport2
Na programu od 20:00
Classic matches 8
arenasport3
Na programu od 20:00
Pregled
arenasport4
Na programu od 20:30
Epizoda 02
arenasport5
Na programu od 19:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
12.05.2020. - 09:00

UEFA donela loše vesti: NE SKRAĆUJEMO kvalifikacije za Ligu šampiona!

MN Press
Stigao je demanti na jučerašnja pisanja britanskih medija.

Svaki dan - nova informacija! Nakon što su se juče pojavila pisanja britanskih medija da UEFA razmišlja o skraćivanju kvalifikacija za Ligu šampiona usled pandemije korona virusa, sada je stigao demanti!

UEFA je odbila navode da su takvu opciju do sada razmatrali i kvalifikacije za Ligu šampiona ostaće u istom formatu!

Evropska kuća fudbala insistira da nema planova da tako nešto učine, prenosi "Skaj Sports", ali navode i da prate situaciju.

Pandemija korona virusa je ozbiljno uzdrmala evropski fudbal i zaustavila sezonu 2019/20, zbog čijeg završetka bi ona naredna mogla da počne kasnije.

Britanski "Tajms" je pisao da bi rešenje UEFA moglo da bude kraći sistem kvalifikacija, bilo da se uvek igra jedan meč umesto dvomeča, ili da se čak igra samo jedna kvalifikaciona runda, u kojoj bi mnoge manje zemlje ostale uskraćene prilike da se bore za plasman u grupnu fazu.

Međutim, UEFA sada tvrdi da to nije slučaj.

"UEFA nikada nije razmišljala o lišavanju nacionalnih šampiona prilike da se bore za kvalifikovanje u grupnu fazu Lige šampiona igrama na terenu", navodi se u saopštenju.

"UEFA želi da razjasni da trenutno samo pratimo razvoj situacije i svaki potencijalni uticaj na format kvalifikacionih rundi za narednu sezonu. Do danas, nijedna konkretna opcija nije razvijena za format kvalifikacija za evropska takmičenja naredne sezone", tvrdi evropska kuća fudbala.

Jučerašnje informacije bile su potencijalno odlična vest za šampiona Srbije, ali kako stvari stoje, od toga neće biti ništa.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci