Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:00
LA Clippers - LA Lakers
arenasport2
Na programu od 03:00
Dnipro - Sevilla
arenasport3
Na programu od 02:45
Cleveland - Chicago
arenasport4
Na programu od 04:00
Jagodina - Crvena zvezda
arenasport5
Na programu od 04:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
30.03.2020. - 13:46

Jedan čovek ZNA zašto je Ronaldo odabrao Mančester, a ne Arsenal

Guliver/Getty Images/Alex Livesey, Alex Livesey/Getty Images Europe
Žorž Mendeš je govorio o davnom letu 2003. godine...

Eh šta bi bilo kad bi bilo. Ona čuvena fraza je u fudbalu poslednjih godina naročito česta pojava, ali od ranije smo znali da je u leto 2003. godine bilo dosta klubova zainteresovanih da dovedu mladog Kristijana Ronalda iz Sportinga iz Lisabona.

Već smo ranije čuli da je Arsenal bio ozbiljno "zagrizao", da su dobro napredovali, ali je na kraju izbor pao na odlazak u Mančester junajted.

* kako NBA zvezde treniraju u "četiri zida", pogledajte... *

Ako već koristimo fraze, onda moramo i da kažemo "da je sve ostalo istorija", ali sada znamo i zašto su se stvari pre 17 godina odvile baš tako kako je su.

O tome je pričao čovek koji se za sve pitao u karijeri Kristijana Ronalda - agent Žorž Mendeš.

On je bio taj koji je pregovarao sa brojnim klubovima i sada je otkrio zašto Ronaldo nije otišao u Arsenal, tim koji je tada još uvek bio na vrhuncu i koji će baš u sezoni 2003/04 osvojiti titulu bez izgubljene utakmice.

"Uvek sam smatrao da je trener, na kraju, najvažnija komponenta bilo kog transfera", započeo je Mendeš u jednom intervju, a prenosi "Independent".

"Kristijano Ronaldo je odličan primer. Svaki klub ga je želeo, ali svi su želeli i da ga vrate u Sporting na jednu sezonu pozajmice. Jedina osoba koja je bila spremna da ga odmah dovede bio je Ser Aleks Ferguson. U to vreme, nisam imao nijednu dilemu da je to bilo najbolje rešenje", pojasnio je portugalski agent.

Očigledno je da Mendeš insinuira da Arsen Venger (kao i treneri drugih klubova) nije bio spreman da odmah pruži Ronaldu veću šansu, a Ferguson je rešio da to učini nakon što je tinejdžer briljirao na prijateljskom meču između Sportinga i Junajteda.

Na kraju je Portugalac odigrao 292 meča za Mančester, postigao 118 golova, osvojio sve trofeje koji su mogli da budu osvojeni i obezbedio "đavolima" 94.000.000 evra kada je prešao u Real Madrid...

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci