Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:20
Boca Juniors - Newell´s
arenasport2
Na programu od 23:00
TSC - Partizan
arenasport3
Na programu od 23:00
Milan - Fiorentina
arenasport4
Na programu od 23:00
Nice - Dijon
arenasport5
Na programu od 22:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Vidić, Muslin
Fudbal
21.11.2020. • 22:13

BIVŠI SELEKTOR PODRŽAO VIDIĆA: Muslin o poruci koja je uzdrmala Srbiju

Vidić, Muslin
MN Press
Bivši selektor je potpuno saglasan sa rečima nekadašnjeg kapitena

Bivši kapiten reprezentacije Srbije Nemanja Vidić oštro je pre dva dana istupio u javnosti i izneo niz kritika na račun FSS.

Njegove reči su snažno odjeknule, a potpredsednik srpske "kuće fudbala" Marko Pantelić uzvratio mu je porukom da je "zabio nož u leđa" krovnoj organizaciji, umesto da joj je ponudio pomoć.

U subotu se tim povodom u intervjuu za "Večernje novosti" oglasio i bivši selektor Slavoljub Muslin, koji je sa reprezentacijom izborio plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, ali je potom bio smenjen.

On odlično poznaje Vidića još iz perioda kada su bili zajedno u Crvenoj zvezdi i potpuno je saglasan sa svim što je rekao legendarni igrač Mančester junajteda.

- Nemanju Vidića sam još 2001. godine trenirao u Zvezdi, pošto je bilo jasno da je u omladinskom pogonu dominantan igrač. Izuzetno ga cenim kao čoveka i kao fudbalera. Podatak da je poneo i kapitensku traku Mančester junajteda, a i da je izabran za najboljeg defanzivnog fudbalera svih vremena ovog slavnog kluba, dovoljno govori o njemu - izjavio je Muslin.

- Nije me iznenadila njegova reakcija i to otvoreno pismo. Vidić je, pre svega, izuzetno pravedan čovek. Očigledno je da ga boli sve ovo što se dešava u srpskom fudbalu. U potpunosti se slažem sa svim što je naveo u svom obraćanju fudbalskoj Srbiji.

 Iskusni trener istakao je da ne pruža podršku svom nekadašnjem igraču zato što ima ambiciju da se vrati u ovdašnji fudbal.

- Mene odavno ne interesuje rad u srpskom fudbalu i sa te strane nemam nikakve zadnje namere kada pričam o onome na šta je Nemanja Vidić pre dva dana direktno ukazao. Ja sam sa srpskim fudbalom, dakle, završio. Ali, jednostavno, boli i mene sve ovo, kao čoveka i trenera. Apsolutno niko ne treba da sumnja u iskrenost Vidićevih reči. On je jednostavno takav, pošten do srži. Tog čoveka možeš da uzmeš pod ruku i sa njim ideš u rat - poruka je Slavoljuba Muslina.

Povodom Vidićevih reči oglasio se i bivši reprezentativac Nemanja Matić, najavivši da će svoje mišljenje o čitavoj situaciji izneti sledeće nedelje.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci