Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
LA Dodgers - Tampa Bay
arenasport2
Na programu od 02:30
Sparta Praha - Lille
arenasport3
Na programu od 02:30
Italija - Irska
arenasport4
Na programu od 04:00
Varaždin - Slaven Belupo
arenasport5
Na programu od 04:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
11.09.2020. - 15:38

ABA LIGA PRED GAŠENJEM, NEMA DOGOVORA KLUBOVA: Da li nastaje novo takmičenje!?

MN Press
Održan je skup na kojem nije usvojeno konkretno rešenje.

Petak je bio "Dan D" za ABA ligu, ali nije doneo konkretno rešenje.

Partizan je došao na sastanak čvrsto držeći se plana da tuži Zvezdu i FMP za sukob interesa Međunarodnom arbitražnom tribunalu (CAS), ali crveno-beli i "panteri" nisu pristali na to, pa je na taj način nastavljena blokada takmičenja koje bi trebalo da počne 4. oktobra.

Sa druge strane, Partizan nije pristao da tuži Zvezdu i FMP nadležnom Privrednom sudu u Zagrebu, pa na taj način nije postignut dogovor ni oko jednog predloga koji bi "otkočio" jadransko takmičenje nekoliko nedelja uoči start sezone.

S obzirom na to, nekoliko klubova na čelu sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom iznelo je ideju da formira "novu" ABA ligu, odnosno novo pravno lice koje bi rukovodilo ligom. Tu ideju je podržalo više klubova, među kojima su Cedevita Olimpija, Igokea, Cibona, Mornar, Zadar...

U situaciji u kojoj nema rešenja ovog spora, tim putem bi mogla da se formira nova firma koja bi pravno pokrenula ABA ligu iz početka, što se već dogodilo 2015, kada je nastala postojeća (i odlazeća?) ABA liga j.t.d.

S obzirom na sve navedeno, to novo takmičenje moralo bi da bude formirano ekspresno, jer je nova ABA sezona "iza ugla" i nije potrebno naglašavati koliko je njeno postojanje od suštinske važnosti za najbolje klubove u regionu.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci