Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 22:00
Real Madrid - Mallorca
arenasport2
Na programu od 23:00
Monaco - Saint Etienne
arenasport3
Na programu od 23:00
Pregled kola
arenasport4
Na programu od 23:00
Fiorentina - Inter
arenasport5
Na programu od 23:00
The Birth
arenasport1x2
Na programu od 23:00
Otvori pretragu
Borilački sportovi
16.07.2021. • 10:02

OD NJIH SE OČEKUJU MEDALJE: Milica i Tijana su naš "drim-tim"

Tanjug/Sava Radovanović
Tekvondistkinje Srbije imaju velike ambicije na OI u Tokiju

Iste večeri kada smo ispratili vaterpoliste na Olimpijske igre, ka Tokiju je krenula i tekvondo reprezentacija!

Dragan Jović, selektor i trener Milice Mandić i Tijane Bogdanović koje su nas na protekla dva izdanja Olimpijskih igara obradovale medaljama, istakao je da su one spremne da u Tokiju pruže svoj maksimum.

"Idemo na Olimpijske igre, a ne na bilo kakvo takmičenje. Očekivanja su nam uvek najveća. Imamo želju da budemo vrlo uspešni, čekali smo ovo pet godina. Jedva čekamo da uđemo u Olimpijsko selo i da dočekamo naše takmičenje", istakao je trener Jović.

Milica Mandić (29), osvajačica olimpijskog zlata iz Londona 2012. godine u kategoriji preko 67 kilograma istakla je da je spremna za svoje poslednje Olimpijske igre nakon kojih će završiti karijeru i istakla da se nada što boljem rezultatu.

"Zadovoljna sam pripremnim delom. Uvedeni smo jako dobro u takmičarski deo. Zadovoljna sam formom, imali smo nekoliko test turnira do sada. Očekivanja su visoka, prvo sami od sebe očekujemo mnogo, a onda i javnost", istakla je Milica Mandić.

Tijana Bogdanović (23), koja će predstavljati Srbiju u kategoriji do 49kg, rekla je da je osetila čari olimpijskog postolja u Riju, kao i da će se potruditi da isti podvig napravi i u Tokiju. Ona je 2016. osvojila srebro u kategoriji do 49 kilograma

"Kao i uvek imamo najveća očekivanja od svakoga turnira, pa tako i od ovog. Imamo veliku želju i motivaciju. Jedva čekamo da stignemo u Olimpijsko selo i odradimo treninge. Radićemo najbolje što možemo, i iskreno se nadam da ćemo nastaviti niz dobrih rezultata sa prethodnih Olimpijskih igara", rekla je Tijana Bogdanović.

Tijana nastupa u okviru svoje kategorije 24. jula, dok će Milica Mandić na borilište izaći 27. jula.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci