Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:30
Lomachenko - Rigondeaux
arenasport2
Na programu od 00:00
Schalke - Manchester City
arenasport3
Na programu od 01:45
Epizoda 15
arenasport4
Na programu od 00:30
Mega Bemax - Crvena zvezda mts
arenasport5
Na programu od 01:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Vaterpolo
29.01.2020. - 13:10

Jelenić: Za Partizan pitajte klub, ne igrače! Dobio DUPLO više od traženog

MONDO/Mladen Šolak
Stanje u srpskim vaterpolo klubovima bilo je aktuelna tema i tokom minulog Evropskog prvenstva u Budimpešti.

A, predsedniku Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Viktoru Jeleniću to se nije svidelo.

Prvi čovek Saveza rekao je da tako važan turnir nije bio ni vreme ni mesto za razgovor o problemima u domaćim klubovima, među kojima je svakako goreći problem Partizana, o kojem je u intervjuu za hrvatske medije govorio i Andrija Prlainović.

"Partizan nam nestaje pred očima", rekao je jedan od lidera "delfina".

Ove srede, u "Kući vaterpola" na Dedinju, Jelenić je rekao da je poznato da postoje problemi, ali da Evropsko prvenstvo nije bilo trenutak za priču o tome.

"Po meni nije ni vreme ni mesto da se takve stvari pitaju za vreme velikog takmičenja. Znamo kada ćemo da pričamo o tome, znamo da ima problema. Opet je izašao problem Partizana, pa bih hteo da iznesem činjenice sa kojima ste možda upoznati a možda i ne, ali to je istina", počeo je on.

"Partizan ima tri decenije sportski centar na kojem su zatvoreni, otvoreni bazen, lokali, teniski tereni... Da li su u poslednjih 15 godina tri puta uradili rekonstrukcije bazena? Zvanično njihov dug je oko dva miliona evra, nezvanično oko šest miliona. Kada bismo to uporedili sa fudbalom, onda je to oko 400 miliona, a u košarci bi to bilo oko 40-50 miliona".

Jelenić je naglasio da je Savez već pomagao Partizanu i istakao da bi sada pojedinci trebalo da ličnim primerom pomognu crno-bele.

"Ko je odgovoran za to što se dešava u VK Partizan? Država? VS? Možda sam ja glup, pa ne mogu da shvatim. Svako treba da ima odgovornost za ono čemu se bavi. To bi trebalo da pitate ljude u Partizanu, a ne igrače. Imate legalno rukovodstvo Patizana, pa oni treba da se pitaju u vezi svega. Da se iznesu činjenice".

Jelenić je rekao da se lično trudio da se pomogne klubu koji je decenijama bio temelj uspeha reprezentacije.

"Kao veliki zvezdaš pozivam sve koji vole vaterpolo i Partizan da pomognu Partizanu. Njemu treba pomoć, on je potreban srpskom vaterpolu, ali hajde da krenemo od ličnog primera. Da, potrebno je pomoći, a hajde da neko nešto uradi".

"Da vas podsetim, kao predsednik Zvezde sam pre četiri godine pomogao Partizanu i doveo im sponzore. Prodavali smo loptice i sladolede sa grbom Partizana i Zvezde i odveo sam gospodina Šoštara kod mog prijatelja sa kojim smo to izveli. Uz to, pitam da li im se već pomoglo? Dobili su duplo više od traženog i to uz pomoć predsednika države. Lično sam pomogao Partizanu da dobije obeštećenje za igrača za koga to nije trebalo da dobije. Hajde da još neko pomogne".

Jelenić je rekao da je sada crno-belima potrebna konkretna pomoć.

"Neka im neko pomogne da plate hotel, da otpiše dugove... To je sada najvažnije što možemo da uradimo, kao i svi koji vole sport, Partizan i vaterpolo. A, na velikim takmičenjima nije ni vreme ni mesto da pokrećemo ta pitanja. Neka se igrači tada fokusirakju na utakmice, prvenstvo. To im je najvažnije".

Na pitanje da koji će biti sledeći koraci za pomoć klubovima, Jelenić je zastražio strpljenje.

"Polako, strpljenja, verujem da ćemo da rešimo to. Znate da ovde vaterpolo nije prioritet, da su to fudbal i košarka. Budimo realni na kom smo mestu. Osvajamo medalje, radimo, borimo se za državu, ali uvek će u fokusu da budu veliki sportovi. Dakle, polako, nema žurbe. Molim sve koji vole Partizan da se obrate, da pozovu u Partizan, da vide koja im pomoć treba. To su konkretne stvari. Neka svako uradi šta može", dodao je Jelenić.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci