Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:00
Utah - New Orleans
arenasport2
Na programu od 02:30
Dinamo - Rijeka
arenasport3
Na programu od 04:00
Portimonense - Belenenses
arenasport4
Na programu od 04:00
Voluntari - UTA Arad
arenasport5
Na programu od 04:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
04.12.2019. • 10:08

Jokić zna da ima problem: Trenutno se mučim

Tanjug/AP Photo/Randall Benton
Srpski reprezentativac priznaje da ga ne služi šut i da se trenutno bori sa tim

Nikola Jokić ne igra na svom prepoznatljivom nivou, što se odrazilo i na učinak Denvera. Na poslednja dva meča nije ga išao šut, a Nagetsi su poraženi od Sakramenta i Los Anđeles Lejkersa.

Protiv Kingsa je imao šut iz igre 3/11, uz tri promašaja za tri poena, a protiv Lejkersa 4/12. Ukupno je na ta dva meča postigao 20 poena, što mu je bio prosek po utakmici prošle sezone.

Jokić je svestan da ne igra "svoju igru".

"Trenutno se mučim", iskreno je priznao srspki reprezentativac novinarima posle poraza od Lejkersa (96:105), u kojem je postigao 13 poena.

"Trener je pametan čovek, neće igrati preko igrača koji ne može da pogodi, i to je sasvim u redu", naveo je Jokić.

Primetno je da se i sporije kreće, što takođe utiče na efikasnost.

"Nikad nisam razmišljao da se mučim, ali sada jeste tako. Ne pogađam, ali tako je, kako je", naveo je Jokić i dodao da se trudi da pomogne timu koliko može.

"Ali čak i kada ne pogađam trudim se, i mislim da mogu da utičem na igru na druge načine".

Veteran Nagetsa Vil Barton navodi da je Jokić veoma važna "karika" u njihovom timu i da je siguran da će se uskoro vratiti na nivo od prošle sezone.

"Mi moramo da igramo preko njega. Dobar smo tim kada on ne postiže poene, ali kada je on dominantan, onda smo sjajna ekipa. Kada je on taj koji nas vodi, mi imamo šampionski potencijal i to svi znamo. On nam je potreban. Trenutno ne pogađa, promašuje šuteve i kada ga ne čuvaju. Jednostavno je tako. Mislim da kada bude prestao da previše razmišlja o tome, sve će mu se vratiti", poručio je Barton.

Nikola Jokić je i prošle sezone, sudeći prema statistici, imao "slabiji" novembar, kada je prosečno beležio 13,9 poena po utakmici, a onda je u naredna tri meseca bio daleko iznad 20 pogodaka po meču.

Prošlog meseca on je beležio u proseku 15,8 poena i nadamo se da će kao i prošle sezone početi da "rešeta" protivničke mreže pred Novu godinu, a onda i nastaviti tim putem.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci