Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:30
Magazin
arenasport2
Na programu od 17:30
Pregled 14. kolo
arenasport3
Na programu od 17:30
Finale
arenasport4
Na programu od 17:00
Best of
arenasport5
Na programu od 17:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
20.03.2020. - 19:29

Poruka Ostoje Mijailovića: ABA da odredi "deadline" za prekid sezone!

MN Press
Predsednik Partizana govorio o tome kakvo je stanje u Humskoj i kako će pandemija uticati na ekonomiju i sport, pre svega na košarku. ABA liga mora da odredi termin preko kojeg je se više neće ići.

Malo kome je do sporta u trenucima dok se čitava Evropa, a i dobar deo sveta bori sa pandemijom korona virusa. Većina takmičenja je obustavljenja, a neka su odlukama nacionalnih saveza prevremeno završena.

O sudbini suspenovanih još se ne zna, a konačna odluka najviše zavosi od toga koliko će pandemija trajati.

Košarkaški klub Partizan raspustio je ekipu do traju izolacija i vanredno stanje. Igrači samostalno treniraju, pokušavajući na taj način da održe formu, koliko god je to moguće. Stranci su napustili Srbiju i vratili se svojim kućama.

Predsednik crno-belih govorio je za TV Arena sport o aktuelnoj situaicji.

"Vanredno stanje – vanredne okolnosti. KK Partizan je prešao na rezervni režim rada, kao i sva preduzeća i sportski klubovi u Srbiji. Gledamo da smanjimo troškove, da ostanemo funkcionalni i živimo u periodu koji nas čeka. Najveća enigma je to što niko ne zna do kada će ovakvo stanje da traje", počeo je čelnik bivšeg prvaka Evrope.

"Teško je projektovati bilo šta, ali pronašli smo način u teškim vremenima da sačuvamo ekipu i klub, da čekamo bolja vremena da se ponovo takmičimo za naše navijače i za nas", nastavio je prvi čovek beogradskog kluba.

Mijailović je potom govorio i o konkretnim merama koje je Partizan preduzeo.

"Gledali smo da smanjimo troškove na minimum, da zamrznemo rashode koji će doći u budućem poriodu, zato što znamo da će biti smanjeni prihodi, po osnovu sponzorstva i karata od utakmica. Gledali smo da se igrači svojim kućama vrate bezbedni i u to smo već završili. Čekamo odluke državnih nadležnih organa, Evrolige, ABA lige, kada ćemo i da li ćemo održati dalje takmičenje... Od toga zavisi i naša dalja organizacija. Kao klub se sigurno nećemo ugasiti i nastavićemo da funkcionišemo".

On je istakao da je najvažnje da posledice po klub budu što manje.

"Najvažnije da se šteta smanji na minimum. Pre svega ovoga bili smo u jako dobrom igračkom ritmu, finansijski smo dobro stajali. Bili smo u pozitivnom trendu i moraćemo tako da nastavimo kada se sve ovo završi. Neće biti jednostavno, biće promena, ali očekujemo da zahtevi igrača i njihovih menadžera za sledeću sezonu budu manji. Situacija je takva kakva jeste i nas će sve ovo ekonomski koštati", svestan je predsednik Partizana problema s kojim će se mnogi ubrzo suočiti.

Mijailović je istakao da se za ceo svet brzo izdešavalo i da su svi zatečeni, pre svega jer se dogodilo na svetskom nivou. Takođe, osvrnuo se i na to kako će trenutno stanje uticati na ekonomasku situaciju koja je usko vezana sa sportom.

Mijailović je pričao i o rešenjima za ABA ligu i Evrokup.

"Verujem da ćemo doneti najkvalitetniju odluku, najmanje pobugnu po klubove i ABA ligu. Imali smo dosta turbulentan period u ABA ligi, dosta neslaganja, promena... Sve je sveže i ne znam koja je odluka najpametnija. Prethodnih dana svi su davali mišljenja, ali moram da podsetim da Partizan za 'zelenim stolom' nikada nije ništa dobio, samo je gubio. Mi ne želimo ništa na poklon, želimo da ih osvajamo na terenu, igrom. Naše pozicije na tabelama su plod igre, niko nam ništa nije poklanjao. S druge strane, moramo da budemo pametni, da postanemo svesni šta je početak, a šta nastavak nečega. Bez obzira kakva se odluka donese, mora da postiji vremenski period do kada možemo da čekamo nastavak takmičenja, a kada bi bio novi početak".

Prevadnog rešenja za sve očigledno da nema.

"Čitao sam izjave od ljudi koji se ceo živo bave košarkom. Veliko je pitanje da li ekipu posle mesec dana možemo da vratimo u ritam, da li će takmičenje biti regularno... Pitanje je šta će biti sa ugovorima igrača, verovatno će neki biti završeni. U Evrokupu imamo situaciju da u pet zemalja ekipe mogu da treniraju, a u dve ne mogu. Mi pripadamo u ovu drugu grupu i to je odluka naše Vlade. Nije ravnopravan položaj ekipa. Šteta se mora smanjiti na minimum".

Predsednik Partizana imao je poruku za građane Srbije.

"Samo zajedništvom, kao odgovorno društvo, možemo da izađemo kao pobednici iz svega ovoga. Sve zavisi od nas, da budemo pameti i što pre izađemo iz ovoga", poručio je predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci