Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:30
Meksiko - SAD
arenasport2
Na programu od 04:00
TSC - Kolubara
arenasport3
Na programu od 04:00
Union - Club Brugge
arenasport4
Na programu od 04:00
Marseille - Villarreal
arenasport5
Na programu od 05:00
Don't Look Down
Otvori pretragu
UEFA ukinula pravilo gola u gostima
Fudbal
24.06.2021. • 16:10

ZVANIČNO: UEFA ukinula pravilo gola u gostima

UEFA ukinula pravilo gola u gostima
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Odluka stupa na snagu već od sezone 2021/22

UEFA je danas donela istorijsku odluku - ukinula je pravilo koje je "živciralo" mnoge ljubitelje fudbala, čak i one koji su mnogo puta profitirali od toga!

Odlučeno je da od sezone 2021/22 potpuno bude ukinuto pravilo "gola u gostima", koje je donosilo prednost ekipi koja postigne pogodak više na strani. To se odnosi na sva UEFA takmičenja i na to će morati da obrate pažnju i Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Čukarički.

Više neće biti moguće proći dvomeč na osnovu gola više u gostima, nego će se sada svi pogoci - i kod kuće i na strani - podjednako tretirati u konačnom zbiru.

 

U slučaju da timovi budu izjednačeni i posle dva meča - igraće se produžeci, a potom izvoditi penali.

Posebno je bitno što više prednost u produžecima neće imati gostujuća ekipa koja bi jednim golom u dodatnih pola sata praktično obezbedila prolaz, pa će sada uslovi biti mnogo regularniji nego što je to bilo tokom veoma dugog perioda.

Naši klubovi su mnogo puta na taj način prolazili u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Ligu šampiona, ali im je to i mnogo puta odmoglo...

Crvena zvezda će kvalifikacije za Ligu šampiona početi od 2. kola i rival će im biti ili Makabi Haifa ili Kairat, dok je poznato i ko će biti rivali Partizana, Vojvodine i Čukaričkog, naših predstavnika u premijernoj sezoni Konferencijske lige.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci