Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Mitrović
Fudbal
23.09.2022. • 14:23

ŠVAJCARCI ZABRANILI "ORLA": Ne sme biti provokacija protiv Srbije na Mundijalu

Mitrović
(Guliver/Imago Sports)
Srbija i Švajcarska sastaju se 2. decembra u trećem kolu grupne faze SP

Direktor fudbalske reprezentacije Švjacarske Pjerluiđi Tami izjavio je za Klartekst da se na SP u Kataru ne smeju ponoviti provokacije koje su se dogodile na meču protiv Srbije na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

Švajcarska je tada savladala Srbiju sa 2:1, a strelci su bili igrači albanskog porekla Granit Džaka i Džerdan Šaćiri koji su provokativno slavili golove, praveći rukama dvoglavog orla kakav se nalazi na zastavi Albanije.

"Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugo. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke" izjavio je Tami za Klartekst i dodao:

"Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni".

Švajcarska i Srbija ponovo će biti rivali na Mundijalu, a sastaće se u trećem kolu G grupe 2. decembra.

Kao i na SP u Rusiji, u grupi sa Srbijom i Švajcarskom biće i Brazil, a tu je još i selekcija Kameruna.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci