Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Petrić
Fudbal
17.08.2022. • 12:12

PETRIĆ PRED HAMRUN: Jednostavnost će nas podići i izvući iz krize

Petrić
(MN PRESS)
Šef stručnog štaba Partizana održao konferenciju za medije

Partizan sutra od 21.00 (TV Arena 1 premium) na svom terenu dočekuje malteški Hamrun u okviru plej-ofa za ulazak u Ligu konferencija.

Trener crno-belih, Gordan Petrić, kao i defanzivac, Igor Vujačić, odgovarali su na pitanja novinara na konferenciji za medije. 

Na samom početku, obratio se šef stručnog štaba:

''Kao što znate, odigrali smo jednu utakmicu, sutra imamo utakmicu koja generalno uopšte nije naivna. Moramo da uradimo par domaćih zadataka da bismo bili bolji od protivnika koji je već igrao šest mečeva u Evropi. Nadam se da su se momci podigli i da će sutra pružiti svoj maksimum'', rekao je Petrić, a nastavio Vujačić:

''Svima je jasno koliko nam znači ova utakmica. Očekujem da ćemo pružiti dobru partiju i da ćemo na kraju slaviti''.

Uz pobedu nad ekipom Mladost GAT, ukoliko bi Partizan došao do pozitivnog rezultata protiv Hamruna tim bi bio na dobrom putu da se izdigne iz krize u kojoj se trenutno nalazi:

''Sigurno da je tako. U nedelju ne igramo, igramo sutra i u sledeći četvrtak. Ako se plasiramo i pružimo bolju igru nego na prethodnom meču sigurno da će momci sami izaći iz krize. Ono što ja mogu njima da kažem i što sam im već rekao je to da sam i sam dva puta imao ovakvu situaciju, to je nekad normalno nekad nije. Samo jednostavnim stvarima se izlazi iz takve krize'', rekao je Petrić, a potom govorio o pojačanjima:

''Ja sam rekao na prvom našem viđenju da je i Ilija Stolica imao želju da pojača sredinu i ima balans. Sigurno su nam potrebna dvojica novih igrača u veznom redu kako bismo mogli da odmaramo i pravimo kombinatoriku. Trenutno želim da se igrači opuste i samo razmišljaju o svom poslu i napreduju''.

Pobeda u Novom Sadu mnogo znači ekipi na psihološkom planu, što je potvrdio i šef stručnog štaba:

''Videli ste po reakciji kada smo dali gol kolko su se igrači radovali i kolko im znači. Već sam pričao o tome, da sam bio i igrač i funkcioner ovde, kao igrač sam prolazio ono što oni danas prolaze, ali mi smeta da se u nekim trenucima prozivaju igrači koji su, možda i najmanje krivi. Ono što ja tražim, ako je moguće, da se da podrška igračima, neka budu svi uz igrače. To vrlo bitno za mlade igrače da osete da imaju podršku, ali generalno, to su profesionalci i ne bi trebalo da ih to previše opterećuje''.

Nekoliko puta je trener Partizana napomenuo da se i sam nalazio u sličnoj situaciji kao igrač:

''Imao sam takvu situaciju u Kristal Palasu i Partizanu, ali generalno to te zadesi jednostavno, tako se namesti. Sve je na igračima i njih treba da podržimo. Kažem vam opet, lopta je okrugla, nekad lopta postane četvrtasta a mi treba da je vratimo u prvobitno stanje'', rekao je Petrić, pa poslao zagonetnu poruku:

''Ja bih zamolio njega da me ne podržava više toliko jer nisam zaslužio, dosta je bilo ova dva, tri dana. I pored toga možda što sam i zaslužio to, moji drugari i ja smo mu pomogli kada mu je bilo najteže, ali spremni smo da mu opet pomognemo i da ga izvedemo na pravi put. Lopta je okrugla, nekad postane četvrtasta, mi treba da je vratimo da bude okrugla''.

Kadrovska situacija u timu Partizana se popravlja:

''Menig se vraća, vraća se Saničanin, oni su verovatno u kombinaciji za sutra. Ostali igrači će se u narednom periodu polako priključiti timu''.

Iako protivnik dolazi sa Malte, Petrić ističe da imaju mnogo stranaca u timu i da nikako nisu tim za potcenjivanje:

''Juče smo imali malu analizu i danas ćemo ponovo. Oni znaju, profesionalci su i vode računa protiv koga igraju. To su sve stranci, gledao sam sve te utakmice i protiv Levskog, koji su srećno prošli. Izuzetno nezgodna ekipa i mi moramo sutra da uradimo tri, četiri domaća zadatka da bismo bili na nivou i pobedili''.

Kako je i sam bio na poziciji funkcionera u klubu, trener crno-belih zna koliko je teško dovoditi pojačanja:

''Ja sam bio u koži funkcionera i znam da je vrlo teško dovesti igrača kada počne prvenstvo. To mora da se namesti, ali nisam za to da se dovodi igrač samo zbog broja. Ljudi rade da dovedu igrače, ne samo od kad sam ja došao već duže vreme. To mora da bude igrač koji je nezadovoljan u klubu, koji je višak ili se vratio iz povrede. Na kraju krajeva i ako ne dobijemo pojačanje, snalazićemo se, momci će izgurati do kraja''.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci