Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:30
Rayo Vallecano - Getafe
arenasport2
Na programu od 03:00
Rail Cargo Hungaria - Podravka
arenasport3
Na programu od 03:00
Lens - Lille
arenasport4
Na programu od 03:30
Portimonense - Santa Clara
arenasport5
Na programu od 04:00
Tim Richmond
Otvori pretragu
Automoto
04.06.2021. • 18:11

HAOS U FORMULI 1: Sezona propada zbog korone?

Tanjug/AP/Darko Vojinović
Moraće da menjaju plan

Iako su se u Formuli 1 nadali da će ova takmičarska godina proći mirno i uspešno, virus korona ipak i dalje stvara velike probleme organizatorima!

Trka za Veliku nagradu Singapura, koja bi trebalo da bude održana od 1. do 3. oktobra, zvanično je otkazana, a Formula 1 razmatra opcije i pokušava da nađe zamenu.

Čelnici Formule 1 i vlasti Singapura saglasili su se da ne bi bilo moguće da održe taj događaj zbog zabrane putovanja ljudi u taj grad-državu.

Dok se razmatra da u to vreme bude zakazana trka u Turskoj, Kini ili u Americi (u Ostinu), potvrđeno je da je još trka ugroženo.

Iako i dalje stoje planovi da F1 sezona ima 23 trke, postoji sumnja oko održavanja trka u Japanu, Brazilu, Meksiku i Australiji.

U Japanu su u toku pripreme za Olimpijske igre u Tokiju uprkos skoku broja zaraženih od korone, pa će nadležni posle Igara odlučiti šta će biti sa trkom. U Meksiku i Brazilu je korona odavno buknula i dovela u pitanje dolazak Formule 1, bez obzira na to što su organizatori uvereni da mogu da sačuvaju timove od virusa u tim zemljama.

Takođe, Australija je pod znakom pitanja jer je poznato da u toj državi traju stroge zabrane i procedure za dolaske, u šta su se uverili i teniseri na Australijan openu.

Veoma komplikovana godina za sport u celini, pa i za Formulu 1.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci