Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 14:00
Magdeburg - Leipzig
arenasport2
Na programu od 15:00
Udinese - Fiorentina
arenasport3
Na programu od 14:00
Esbjerg - Budućnost BEMAX
arenasport4
Na programu od 15:00
Reims - Nantes
arenasport5
Na programu od 14:00
Mallorca - Osasuna
Otvori pretragu
Vaterpolo
12.07.2021. • 18:22

NE SPAKUJEMO KOFERE, A VEĆ NAS KITE ZLATOM! Iz dubine duše vam kažem - strpite se

MN Press/Profimedia
Proslavljeni srpski vaterpolista Dušan Mandić za MONDO je izneo svoje utiske pred početak Olimpijskih igara i nagovestio da njemu i saigračima neće biti lako, ali i da imamo čemu da se nadamo

Pre devet godina proglašen je za najboljeg mladog sportistu u Srbiji, a danas važi za jednog od glavnih pokretača u vaterpolo reprezentaciji, ujedno i za jednog od najboljih vaterpolista sveta!

Dušan Mandić bio je jedan od momaka koji su Srbiji doneli zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u Riju 2016. godine. Tada se na čuvenom balkonu začula pesma "Osvojili smo sve" jer su naši hrabri delfini uspeli da donesu medalju sa svakog velikog takmičenja, a svi se pred Tokio nadamo da ćemo svi uglas zapevati istim povodom...

Mandić je za MONDO govorio o tome koliki je sada pritisak na vaterpolistima Srbije zbog velikih dostignuća, ali i optimistično doneo nadu da se nadamo novoj medalji na Olimpijskim igrama u Tokiju.

 Selektor Dejan Savić ga je naravno uvrstio na spisak, a Mandić veruje u ekipu.

"Uvek je teže kada se medalja brani nego kada se osvaja, pritisak naravno postoji. Mi smo najiskusnija reprezentacija u Tokiju koja zna da se nosi sa svim. Prošli smo toliko toga zajedno na svim mogućim takmičenjima, imali smo i padove i osvajali smo više puta sve", objasnio je Mandić.

Vaterpolista koji je jedan od novih igrača "drim tima" na Novom Beogradu ne želi da "živi od stare slave". Uspeha se rado priseća, ali kada treba da se napravi novi - sav fokus je usmeren na to, a ne na utakmice koje su iza njega.

"Mi sportisti živimo takav život da nakon svakog uspeha mi nemamo puno vremena da o njemu razmišljamo. Prvo čega se mi prisećamo je da na prethodna dva velika takmičenja nismo osvojili medalju. Bili smo peti na evropskom i peti na svetskom prvenstvu i to nas je fino prizemljilo. Ali, mislim da će nam to koristiti da odemo rasterećeniu Tokio", istakao je Mandić pa objasnio odakle rasterećenje u ekipi.

"Rasterećeni smo u smislu osvojili smo sve, u Riju zlato to nam je mnogo nedostajalo, to će nam biti rasterećenje. Veći će pritisak biti na reprezentacije koje već dugo godina čekaju medalju sa Olimpijskih igara", pojasnio je srpski vaterpolista.

Ima onih koji dugo čekaju, a ima i onih koji sa srpskim vaterpolistima godinama kada se nađu u bazenu naprave spektakl od utakmice. Na Olimpijskim igrama u Tokiju Srbija je u grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Australijom, Kazahstanom i Španijom. Mandić kaže - biće teško!

"Idemo korak po korak, imamo izuzetno tešku grupu, nikad težu. Pokušaćemo da podižemo nivo iz utakmice u utakmicu, i tako se spremimo za najvažniji meč što je četvrtfinale. Svi protivnici su jednako teški. Može da se desi da sve tri medalje budu iz naše grupe. Ali biće posebno lepo pobediti jaku ekipu", poručio je Mandić.

Faliće mu publika, ali spreman je i pored toga da "potopi" rivale.

"Specifična će biti situacija, ko uspe da se prilagodi ovim izazovima koji nisu sportski, taj će bolje proći. Faliće nam publika, naravno nije draž, ako je uopšte ima kada se igra pred praznim tribinama, ali kako nama tako svima", iskren je jedan od šampiona.

Svestan je očekivanja svih onih koji već dugo prate srpski vaterpolo tim koji godinama donosi medalje sa velikih takmičenja. A njegova poruka pred Tokio je zagrmela i unela veliki optimizam.

"Nas kite sa zlatom i pre nego što spakujemo kofer. Poručio bih svima da shvate da je svaka medalja sa tako velkog takmičenja veliki uspeh. To mislim iz dubine duše. Budite strplivi, bodrite nas, a mi ćemo to poverenje da opravdamo u bazenu", sa osmehom na licu pred Olimpijske igre poručio je Dušan Mandić za MONDO.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci