Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Lionel Skaloni
Mundijal - KATAR 2022
08.12.2022. • 16:15

SKALONI PRED HOLANDIJU: Ne razmišljam o penalima, želimo pobedu

Lionel Skaloni
TV Arena Screenshot
Selektor "gaučosa" iznerviran "insajderskim informacijama" o povredama igrača

Argentina je u Katar stigla da proba da osvoji treću titulu prvaka sveta, a put ih sutra u četvrtfinalu vodi na Holandiju (20.00, TV Arena Premium 1). Dugu istoriju duela sa "lalama" na Mundijalima danas se svodi na dva poslednja duela 2006. i 2014. godine koja su bila završena bez golova.

Lionel Mesi igra sjajno i na Mundijalu i od njega se ponovo očekuje da povuče "gaučose" ka trijumfu.

"Navikli smo da rivali smišljaju razne taktike za Mesija. Uvek postoje određene varijacije u igri, ali jedno je napraviti plan a drugo je realizovati ga na terenu. Videćemo sutra šta će se desiti", rekao je selektor Lionel Skaloni.

I odmah je iskazao nezadovoljstvo činjenicom da je sa zatvorenog trreninga procurela vest o lakšim povredama Anhela Di Marije i Rodriga De Pola.

"Sve mi je to veoma čudno, ne znam odakle dolazi ova informacija. Danas imam poslednji trening i videćemo kako će sve biti. Odluku su doneti na osnovu toga kako želimo da igramo. De Pol je i juče trenirao, a igraće samo oni najspremniji".

Skaloni smatra da će duel sa Holandijom biti specifičan.

"Današnji fudbal se svodi da se timski branite i timski napadate. Pre mnogo godina se ofanzivnom igrom smatralo ako u timu imate petoricu napadača. Danas je fudbal drugačiji, imate dve ekipe koje pokušavaju da napadnu ne zenemarujući odbranu. To mi radimo".

Paolo Dibala je zdrav, nije dugo igrao, pa Skaloni nije davao neke direktnije informacije da li ga planira za sutrašnji duel. Poslednji duel u polufinalu Mundijala u Brazilu 2014. godine Argentina je dobila Holandiju na penale (0:0 - 4:2).

"Ne mogu i neću da razmišljam o izvođačima penala jer m i želimo da dobijemo utakmicu u 90 ili nešto više minuta. Ne možete planirati penale pred meč, o tome razmišljate ako za to dođe vreme", zaključio je Skaloni.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci