Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:30
Fabio Capello
arenasport2
Na programu od 07:30
Lazio - Fiorentina
arenasport3
Na programu od 08:30
Kiel - Flensburg
arenasport4
Na programu od 07:45
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 08:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
05.04.2020. - 11:28

Vreme je za novu karijeru: Legendarni Toni Parker ''ulazi'' u fudbal?

Di Yin/Getty Images AsiaPac
I to sa velikim planovima...

Kada je završio NBA karijeru Toni Parker se vratio u Evropu, gde je sa Asvelom započeo ambiciozan projekat. Postali su učesnici Evrolige, imaju nameru da redovno igraju to takmičenje i da prave velike rezultate u njemu.

Uloženo je mnogo novca i energije, a funkcionerske sposobnosti Parkera nisu prošle nezapaženo. Zato se njegovo ime dovodi u vezu sa, još uvek zuzetim, mesto predsednika Olimpika iz Liona.

Žan-Mišel Aulas, trenutni predsednik francuskog fudbalskog kluba, nije blizu napuštanja funkcije na kojoj se nalazi preko tri decenije, ali već vidi ko bi mogao da bude naslednik.

Od kako je Parker počeo da radi u Asvelu, fudbalska i košarkaška sekcija u Lionu su počele tesno da sarađuju. Pritom, nekadašnji reprezentativac Francuske i košarkaš San Antonija u NBA ligi stvarno radi odlične stvari za klub. I to je dovoljno da počnu glasine o prelasku u fudbalski klub.

Kompanija koju predvodi Aulas je prethodnog leta kupila skoro trećinu akcija košarkaškog kluba, što pokazuje nameru Lionovog predsednika da saradnja u budućnosti bude još bolja.

Parker je karijeru počeo u Parizu, najveći deo karijere proveo u San Antoniju, tokom lokauta u NBA igrao za Lion, a završio je sa košarkom u Šarlotu. Sa reprezentacijom Francuske ima četiri medalje na Evropskim prvenstvima, zlato, srebro i dve bronze.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci