Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 12:00
Marseille - Strasbourg, The Best of
arenasport3
Na programu od 12:30
Monza - Conegliano
arenasport4
Na programu od 12:00
Radnički - TSC
arenasport5
Na programu od 12:00
Down the Barrel
Otvori pretragu
kadeti Srbije
Fudbal
20.05.2022. • 15:49

POBEDA "ORLIĆA": Kadetska selekcija Srbije bolja od Turske na EP u Izraelu

kadeti Srbije
fss.rs
Igrači selektora Radovana Krivokapića se za korak približili plasmanu u nokaut fazu

Velika pobeda kadetske reprezentacije Srbije (U17) u drugom kolu grupne faze Prvenstva Evrope u Izraelu protiv Turske – 2:1(1:1). Posle remija sa Belgijom, trijumf protiv Turske približio je „orliće“ novom uspehu, plasmanu u nokaut fazu Prvenstva Evrope.

Odlično je Srbija ušla u meč, ponovo agresivno, odlučno, sa koncentracijom neophodnom za ovako visok nivo takmičenja. Videli smo ponovo visok presing Krivokapićevih izabranika koji je, kao i u prvom meču protiv Belgije, sada stavljao u problem igrače turske reprezentacije.

Igralo se uglavnom na polovini Turske, a iz jednog protiska na zadnju liniju koji su izvršili Bubanj i Milošević, lopta je došla do Šljivića koji je malo solo rolom ušao u šesnaesterac Turske i plasirao loptu u donji desni ugao mreže Bajrama.

Bilo je zatim nekoliko lepih pokušaja posle prekida i dobro izvedenih udaraca Stankovića, ali rezultat se nije menjao sve do pred kraj poluvremena. Probili su turski igrači po desnoj strani, usledila je povratna lopta i realizacija Uzuna.

U nastavku selektor Krivokapić je odmah izvršio jednu izmenu, Đekić je dobio poverenje umesto Bukinca. I ponovo visok nivo koncentracije, agresivnosti. Takav pristup se brzo vratio novim golom, sjajnom realizacijom Jovana Miloševića. Stanković je prekinuo akciju Turske, lopta je nekako došla do Miloševića koji je izašao jedan na jedan sa golmanom Bajramom, laganom fitom uspeo je da ga zaobiđe i praktično ušeta sa loptom u gol.

Nekoliko minuta kasnije moglo smo da stavimo tačku na ishod meča, posle jedne gužve Vukičević se našao u sjajnoj prilici, ali izostala je realizacija.

Srbija naredni meč igra protiv Španije u ponedeljak od 16.30 sati.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci