Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Fudbal
02.11.2022. • 16:45

NOJER OTKRIO: Tri puta sam se operisao zbog raka kože

MONDO/Stefan Stojanović
Golman Bajerna i Nemačke muči se sa kožnim bolestima

Manuel Nojer, golman Bajerna i selekcije Nemačke spada mešu najboljim "jedinicama" na planeti u 21. veku, ali tek odnedavno je šira javnost upoznata sa zdravstvenim problemima sa kojima se svakodnevno bori 36-godišnjak iz Gelzenkirhena.

Već mesec dana Nojera nema na terenu jer ima akromioklavikularni hematom, a nedavno je lansirajući sopstveni bredn za zaštitu od sunca i negu kože "Nevkve" (u saradnji sa teniserkom Anđelikom Kerber), sjajni golman i otkrio koliko se muči sa kožnim bolestima.

"Anđelika i ja imamo veoma slične istorije kada su u pitanju kožne bolesti. Za Anđeliku je to hiperpigmentacija izazvana suncem, a u mom slučaju rakl kože na licu zbog čega sam morao tri puta na operaciju", istakao je Nojer.

Fudbaler i teniserka su pozvali ljude da preduzmu mere predostrožnosti kada se izlažu suncu.

"Ne možemo da pravimo ustupke kada je u pitanju zaštita od sunca. Lično, ne smem da treniramo na otvorenom ceo dan iako volim da budem u prirodi", rekao je Nojer.

Nojer je od 2011. godine odigrao 485 mečeva za Bajern, osvojio je 10 titula, pet Kupova Nemačke, sedam Superkupova Nemačke, dve Lige šampiona, dva Superkupa Evrope, dva SP za klubove.

Gol Nemačke branio je 113 puta, prvak sveta postao je 2014. godine u Brazilu.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci