Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:00
LA Clippers - LA Lakers
arenasport2
Na programu od 03:00
Dnipro - Sevilla
arenasport3
Na programu od 02:45
Cleveland - Chicago
arenasport4
Na programu od 02:15
Partizan - Radnički 1923
arenasport5
Na programu od 03:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
29.03.2020. - 20:01

UEFA o utakmici koja je raširila zarazu: Nismo mogli ništa da uradimo

Guliver, Marco Luzzani/Getty Images Europe
Meč Atalante i Valensije i dalje pobuđuje pažnju, ali ne zbog dešavanja na terenu.

Za utakmicu Atalanta - Valensija u okviru osmine finala Lige šampiona, u kojoj je italijanski tim slavio 4:1, kaže se da je jedan od glavnih krivaca za ogromno širenje virusa korona između Italije i Španije.

Meč odigran 19. februara je rečima gradonačelnika Bergama bio proglašen za "biološku bombu", a sada se o tom meču oglasio i Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA.

Na utakmici u Milanu, gde je Atalanta domaćin u okviru Lige šampiona, bilo je preko 40.000 gledalaca koji su većinski pristigli iz Bergama, bilo je onih iz Milana, ali i gostujućih navijača iz Španije.

Prvi čovek evropskog fudbala kaže da UEFA nije mogla ništa da učini da stvari predupredi.

"Tog 19. februara, niko nije znao da će Lombardija biti centar epidemije. Ko smo bili mi da kažemo da meč ne treba da se igra? Pratili smo savete vlasti u svim trenucima i nismo mogli ništa da uradimo", rekao je Čeferin.

Što se tiče utakmice na "Mestalji" 15 dana kasnije, koja je bila odigrana pred praznim tribana, odluke o odlaganju mečeva nisu bile olako shvatane.

"Odluke ne mogu da se donesu za jedan dan. Postoje ugovori i dogovori. Fudbal se tada još uvek igraš širom Evrope. Granice zemalja su i dalje bile otvorene."

Pre i tokom meča u Valensiji, navijači nisu mogli na stadion pa su se u velikom broju okupili ispred "Mestalje": Slovenac ipak smatra da UEFA ne može da bude kriva za to.

"Okupljanja navijača ispred stadiona bila su odgovornost španskih vlasti", objasnio je Aleksandar Čeferin.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci