Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 21:30
Washington - Boston
arenasport2
Na programu od 20:30
Španija - Norveška
arenasport3
Na programu od 21:00
VK Solaris - VK Novi Beograd
arenasport4
Na programu od 21:30
Porto - Famalicao
arenasport5
Na programu od 21:00
Kenny
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 20:00
Bayern - Benfica
arenasport7
Na programu od 20:00
Vitesse - Mura
arenasport8
Na programu od 20:00
Milwaukee - Toronto
arenapremium1
Na programu od 20:45
Milan - Juventus
arenapremium2
Na programu od 21:00
Alaves - Barcelona
arenapremium3
Na programu od 20:45
PSG - Reims
Otvori pretragu
Novak
Tenis
14.01.2022. • 20:19

TSS UZ NOVAKA: Ovo je presedan u svetu tenisa i napad na planetarni sport

Novak
Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II
Ðoković je, podseća se, validno ispunio sve propisane zahteve i pravila organizatora Australijan opena i države domaćina za učešće na turniru

Teniski savez Srbije saopštio je da čvrsto podržava srpskog šampiona Novaka Ðokovića u borbi sa australijskim vlastima na pravo da zaigra na Australijan openu, prvom od četiri gren slem turnira u 2022. godini.

"Presedan u svetu tenisa, koji je uvek važio za džentlmentski sport, da se političkom i sudskom odlukom aminuje učešće devetostrukog šampiona Australije na turniru je neprihvatljiv za kompletan sportski svet na planeti i kosi se sa svetim olimpijskim principima, koji su dobro poznati i domaćinima turnira, kao organizatorima Olimpijskih igara”, navodi se iz TSS.

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković je, podseća se, validno ispunio sve propisane zahteve i pravila organizatora Australijan opena i države domaćina za učešće na turniru, što je posle nezabeleženog tretmana od strane australijskih predstavnika vlasti prema nekom sportisti, potvrđeno i odlukom suda iste te zemlje.

"Novo povlačenje vize, izazvano političkim pritiscima, dovelo je i do novog povlačenja ne samo srpskog, nego i svetskog sportskog asa po sudovima i pritvorima. Epilog još ne znamo, ali verujemo da neko ko je sve pobede ostvario na terenu, jedinom mestu gde nikakvi spinovi, osim igračkih, pravilima dozvoljenih, ne pomažu i ko je zvanje najboljeg tenisera svih vremena zaslužio baš reketom na mreži, može samo trijumfalno da završi i ovo učešće u Australiji"

Teniski savez Srbije poziva sve svetske teniske i sportske institucije da se zauzmu za odbranu integriteta sporta, jer ovo nije napad samo na Novaka Ðokovića lično nego i na planetarni sport.

"Teniski savez Srbije u kontaktu je sa svim teniskim, svetskim institucijama po pitanju ovog slučaja i nastavlja da podržava Novaka Ðokovića, kao i    sve srpske tenisere koji nas predstavljaju i čine ponosnim na domaćoj i međunarodnoj sceni", poručuju iz TSS.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci