Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:00
Marseille - Monaco
arenasport2
Na programu od 08:00
Denver - Phoenix
arenasport3
Na programu od 09:00
PSG - Aalborg
arenasport4
Na programu od 07:45
Partizan NIS - Mornar
arenasport5
Na programu od 09:00
Elway to Marino
Otvori pretragu
Tepić
Košarka
10.06.2021. • 22:18

TEPIĆ PRED MEČ SA ZVEZDOM: Čvrsta odbrana i jasna ideja u napadu vode do pobede

Tepić
(MN Press)
Svesni da moraju bolje

Izboriće majstorica ili će biti kraj sezone – u takvom se položaju trenutno nalaze košarkaši Mege, koji u finalnoj seriji gube 1-0 od Crvene zvezde. Drugi meč u kome će izabranici Vladimira Jovanovića tražiti način da produže borbu za titulu, a crveno-beli košarkaši pokušati da dođu do trofeja, igra se u petak od 20h (TV Arena sport) u dvorani “Mega Factory”.

– Ponoviću neke bazične stvari, ali koje su opet veoma bitne za predstojeću utakmicu, kao što su bile i za prethodnu. Intenzitet kontakta, ne samo u odbrani, već i u napadu, mora da bude na najvišem mogućem nivou – rekao je trener Mege Vladimir Jovanović. – Mi smo juče u pojedinim trenucima kada smo i uspeli da napravimo uspešnu odbranu, padali na osnovnim stvarima kao što su skokovi u napadu i sa tih 10 kojih su imali u prvoj četvrtini, utakmica je otišla u pogrešnom smeru za nas. Kontakt, obavezna kontrola skoka i da u svakom trenutku što se tiče napada, da znamo šta hoćemo i da ne uđemo u ritam Zvezde, jer to onda neće biti dobro po našu ekipu. U svakom slučaju, trebamo da izvučemo pouke iz prethodne utakmice i da se pokažemo u boljem svetlu, pre svega, energetski da izgledamo bolje.

Kapiten Mege Milenko Tepić je pojasnio šta bi njegova ekipa trebalo da popravi:

– U prvoj utakmici nismo dobro odreagovali od samog početka, Zvezda je nametnula svoj ritam i tu se jasno videlo da su cele godine igrali jake utakmice u Evroligi. Na svakoj posedu, na svakom skoku u napadu su bili brži, odlučniji i agresivniji od nas i to je od samog starta napravilo veliku razliku na njihovu stranu. Nismo sebe doveli u situaciju da možemo da igramo smislene i organizovane napade, dok su sa druge strane oni izgradili samopouzdanje skokovima u napadu i pretvorili ih u dosta pogođenih šuteva za tri poena. Verujem da će u petak igrati isto ili vrlo slično kao u prvoj utakmici, a naša prva i osnovna stvar je da im odgovorimo na pravi način, da budemo čvršći u kontaktu, bolji u zagrađivanju, da ne gubimo glavu i da ulazimo u napade sa jasnom idejom i ciljem kako da dođemo do poena. Ukoliko uspemo u tome, možemo da očekujemo drugačiju utakmicu u odnosu na prvu. Moramo da napravimo veliki iskorak u mentalnom pristupu utakmici i čvrstini sa kojom ćemo se sigurno suočiti, moramo da toga budemo svesni, da prvo to ispravimo pa ćemo da vidimo za dalje.

Finalna serija se igra na dve pobede, a ukoliko Mega izbori trijumf u petak, majstorica će biti na programu već u nedelju 13. juna od 20.30 u hali “Aleksandar Nikolić”.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci