Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 21:45
Sochi - Nizhny Novgorod
arenasport3
Na programu od 22:30
Pregled kola
arenasport4
Na programu od 22:00
MLS All Stars - Liga MX All Stars
arenasport5
Na programu od 22:30
George Best
Otvori pretragu
Fudbal
25.06.2022. • 15:28

RADNIČKI 1923 ŽELI BOLJU SEZONU: Slavko Perović želi više za Kragujevac

MN Press
Sportski direktor kragujevačkog kluba Slavko Perović govorio o sezoni za nama i planovima u budućnosti

Perović je izjavio da su Radnički i Kragujevac "njegova kuća" i da je ispunjeno sve što je obećao kada je došao pre godinu i po dana.

"A, to je prve godine ulazak u Superligu, druge opstanak i promocija jednog mladog igrača od koga će klub zaraditi".

On je funkciju u Radničkom preuzeo nakon što je 2020. godine završio igračku karijeru tokom koje se afirmisao u Crvenoj zvezdi, bio mladi reprezentativac, a kasnije je igrao u Turskoj i Rumuniji.

Kada je rekao zbogom fudbalu, u igračkom smislu, odlučio da se vrati u rodni Kragujevac i da se lati posla - kako da Radnički vine u vrh Superlige Srbije.

"Sve je to ostvareno. Ostali smo u ligi, promovisali nekoliko mladih od kojih je Lukić najbolje iskoristio šansu i sada je jedan od najtraženijih mladih golmana Evrope. Taj uspeh kluba je nesto sto su egzaktne činjenice. Napravili smo najteži korak, a to je opstanak prve godine u Superligi sa minimalnim budžetom. Naučili smo dosta i iz svojih i iz tuđih grešaka i sada dosta spremniji dočekujemo sezonu. Cilj je da budemo bolji nego prošle u svakom pogledu, a ukoliko nam se ukaže šansa za nešto više, sigurno ćemo je iskoristiti", najavljuje Perović.

Nije tajna, bilo je uspona i padova u igri tima, što je nekako i normalno kada se radi o klubu koji se vratio u elitu.

"Doveo sam Andrića, Gajića, Piščevića, Milisavljevića, igrače koji su imali loše sezone ili nisu igrali neki period i u njima ipak prepoznao pojačanja koja mogu da nas ostave u ligi i pored mnogo predrasuda. I da su upravo ti igrači uz starosedioce izneli najveć deo borbe za opstanak", kaže Perović.

Ali, uz sjajne igre i rezultate, naročito u drugom delu sezone, Radnički je kroz baraž uspeo da ostane u eliti.

"Nije bilo lako dovesti trenera Nenada Lalatovića, uložio sam veliki trud i ubedio ga da preuzme ekipu kada smo bili poslednji. Na kraju on je uz igrače najzaslužniji što smo ostali u ligi, hvala mu na tome. Vladaju razne predrasude kada je on u pitanju, ja sa tim čovekom nikada nisam imao ni mikro problem i mislim da je jedan od najboljih trenera u regionu. Pomogao nam je puno i vrata Radničkog su mu uvek širom otvorena", dodao je Perović.

Kako ističe, naredne sezone pokušaće Šumadinci da se umešaju u borbu za izlazak u Evropu, predvođeni svojim kadrom na klupi, novim-starim trenerom Dejanom Joksimovićem, koji je uveo tim u Superligu, ali je zbog nedostatka profi licence, morao da prepusti ulogu prvog trenera kolegama.

Sada je dobio šansu karijere, pa će uz podršku igrača, stručnog štaba, navijača i agilne Uprave pokušati da je iskoristi...

U klub su stigla četiri vredna pojačanja - posle krilnog igrača Dušana Stoiljkovića i iskusnog defanzivca Dušana Cvetinovića, Damjan Krajišnik iz Metalca i Filip Ivanović, povratnik u srpski fudbal iz Azerbejdžana.

"Hoćemo da napravimo balans mladosti i iskustva, gde od iskusnih igrača očekujemo da iznesu celu priču, a od mlađih da od njih "upijaju" i uče i da jednog dana klub zaradi na njima. Smatram da Radnički u budućnosti mora da živi od igrača iz svoje akademije i promocijom po jednog mladog iz projekta svake godine. To je primer golmana Ognjena Lukića, koga smo doveli kao rezervnog čuvara mreže omladinaca Grafičara, a danas je omladinski reprezentativac, projekat kluba i neko od koga će Radnički profitirati novac, prvi put u poslednjih 10 godina, posle Filipa Kostića", ističe Perović i dodaje kako se nada da će klub u narednom periodu prodajom sezonskih karata i potpisavanjem nekoliko sponzorskih ugovora tu situaciju dodatno poboljšati.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci