Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 09:15
Vežbaj sa Markom
arenasport2
Na programu od 07:30
Najveći derbiji 2018/19
arenasport3
Na programu od 08:30
Magdeburg - Melsungen
arenasport4
Na programu od 08:15
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 09:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
03.04.2020. - 09:06

Igokea donirala 50.000 maraka za kupovinu respiratora

MONDO/Bojan Jakovljević
Košarkaški klub Igokea uplatio je 50 hiljada konvertibilnih maraka na račun Fonda solidarnosti Republike Srpske za posebne namene za saniranje posledica korona virusa.

Kada je teško, pomažu svi koji mogu.

I Košarkaški klub Igokea odlučio je da izdvoji sredstva za pomoć u borbi protiv pandemije korona virusa.

Donirali su 50.000 konvertibilnih maraka i ta donacija biće iskorištena za nabavku respiratora za neku od zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj, prenela je "Alternativna televizija".

Generalni menadžer "igosa" Igor Dodik je naglasio da na taj način klub iz Aleksandrovca nastavlja svoju misiju da kao sportski kolektiv i društveno odgovorno deluje i pomaže zajednici.

"Kada su i sportska takmičenja utihnula zbog pandemije koja pogađa celi svet, smatramo da je sada najvažnije da što je više moguće ojačamo naše zdravstvo kako bi pacijenti dobili što bolju zdravstvenu zaštitu u ovim vanrednim okolnostima. Zato je naša donacija za kupovinu respiratora iskrena poruka da nam je solidarnost sada najpotrebnija", izjavio je Dodik za "ATV".

Iz Igokee su posebno naglasili zahvalnost zdravstvenim radnicima na nesebičnom zalaganju da na najbolji mogući način odgovore svakodnevnim izazovima pred koje smo stavljeni pojavom koronavirusa.

Takođe, obećali su i da će nastaviti da društveno odgovorno deluju kako bi doprineli da se trenutno stanje prevaziđe sa što manje neželjenih posledica.

Trener pomogao Dom zdravlja u Laktašima

Pomoć je osim kluba uplatio i trener Igokee Dragan Bajić. On je donirao finansijska sredstva Domu zdravlja u Laktašima za nabavku zaštitne opreme, zaštitnih maski, vizira, rukavica, naočara, zaštitnih odela i dezinfekcionih sredstava, koja su neophodna u borbi protiv širenja virusa Covid-19.

"Naša najveća obaveza i pobeda sastoji se u tome da ostanemo kod kuće. Pozivam sve humane ljude da slede moj korak i da pomognu, naravno, svako u svojim mogućnostima. Još jednom bih zamolio sve ljude da poštuju preporuke institucija i da ostanu kod kuće jer je to, u ovom trenutku, najbolji način da sprečimo širenje virusa i način na koji svi uz poštovanje discipine možemo da damo veliki doprinos", rekao je Bajić za "Srpskainfo".

Igokei je po prekidu prvenstva Bosne i Herecegovine kao prvoplasiranoj ekipi dodijeljena šampionska titula, a u regionalnoj ABA ligi je izborila opstanak.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci