Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Vaterpolo
01.10.2022. • 10:36

ŠOK IZ VATERPOLO SVETA: Dejan Savić više nije selektor Srbije

MN Press
Proslavljeni trener napustio je "kormilo" reprezentacije posle deset godina

Dejan Savić više nije selektor Vaterpolo reprezentacije Srbije, saopštio je Vaterpolo savez Srbije.

Seniorska reprezentacija Srbije posle deset godina dobiće novog trenera, međutim ko će biti naslednik Dejana Savića, još uvek nije otkriveno.

"Vaterpolo savez Srbije obaveštava javnost da Dejan Savić više nije savezni selektor reprezentacije Srbije. Posle više obavljenih razgovora, Dejan Savić je podneo neopozivu ostavku koja je prihvaćena.

U proteklih deset godina, koliko je bio na čelu reprezentacije, Dejan Savić je ostvario vrhunske rezultate koji su ga svrstali među najbolje, ako ne i na mestu najboljeg trenera sveta.

Želimo Dejanu Saviću puno uspeha u nastavku karijere. Sigurni smo da naš Deki ima još puno toga da pruži srpskom vaterpolu i sportu kao što je to činio do sada.", navodi se na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

Bivši vaterpolista i rekorder po broju utakmica u nacionalnom dresu, preuzeo je "kormilo" reprezentacije krajem 2012. godine, a u narednoj decenija Srbija je sa Savićem osvojila dva olimpijska, tri evropska i jedno svetsko zlato. 

Delfini su takođe uzeli šest zlatnih medalja u Svetskoj ligi, po jedno zlato u Svetskom kupu, a uspešni su bili i na Mediteranskim i Univerzitetskim igrama.

Međutim, zbog smene generacija, Srbija se nije najbolje pokazala na Evropskom prvenstvu, gde je učešće završila na devetom mestu, što je najslabiji rezultat u istoriji "delfina".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci