Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Kulibali promocija
Fudbal
29.08.2022. • 16:07

KULIBALI STIGAO ZA DERBI: Bukari me ubedio da dođem u Zvezdu

Kulibali promocija
Facebook/FK Crvena zvezda
Crveno-beli potpisali danas napadača Nanta

Kalifa Kulibali, iskusni 31-godišnji napadač Nanta novo je pojačanje Crvene zvezde. Dva dana pre derbija, reprezentativac Malija potpisao je ugovor sa srpskim šampionom na godinu plus godinu i mogao bi da debituje već u 168. večitom derbiju protiv Partizana, koji je na programu u sredu od 20.00 časova (TV Arena Premium 1) u Humskoj.

"Radi se o igraču odličnih atletskih sposobnosti. Visok je, karakteriše ga odlična igra u protivničkom šesnaestercu, igra glavom, obema nogama i biće značajno pojačanje za Zvezdu. Đelimo na svakoj pozciiji da imamo različito rešenje. Imali smo Pavkova, sada imamo Kulibalija, igrača sličnih karakteristika. Čeka nas 18 mečeva u dva i po meseca u svim takmičenjima. Teško je to podneti, pa će se teret raspodeliti na sve igrače", u uvodu je rekao sportski direktor Mitar Mrkekla.

Visoki Kulibali (197 santimetara) zadužio je dres sa brojem 70.

"Drago mi je da sam u Zvezdi. Znam da i Bukari igra ovde, zadovoljstvo mi je da igram za veliki klub kao što je Zvezda. Nadam se da ću dobprineti uspesima tima. Cilj mi je da osvojimo titlu i pobedimo u Ligi Evrope", istakao je Kulibali.

Pratio je reprezentativac Malija nekoliko poslednjih mečeva novog kluba.

"Gledao sam poslednju evropsku utakmicu. Pre toga sam gledao neke mečeve. Bukari me je ubedio da dođem u klub. Upoznat sam koliko ljudi obožavaju klub. Preneo mi je utiske o prvom timu, čuo sam sve najbolje i jedva čekam da dam doprinos".

Navijači očekuju golove, da u tom domenu zameni Pavkova.

"Želim da se zahvalim rečima podrške na Instagramu. Daću maksimum i nadam se da ćemo zajedno ostvariti mnogo pobeda ove sezone", rekao je novi napadač.

Crvena zvezda je dovela konkurenciju Aleksandru Pešiću koji je još uvek neizvestan za derbi, a Norvežanin Ohi Omožuanfo će sutra verovatno put Danske na potpis ugovora sa Brondbijem. Crveno-beli su blizu konačnog dogovora oko visine obeštećenja sa Dancima.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci