Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:15
Best of Juventus 2019/2020
arenasport2
Na programu od 18:30
Mornar - Partizan
arenasport3
Na programu od 18:00
Srbija - Angola
arenasport4
Na programu od 19:15
Ajax
arenasport5
Na programu od 18:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
26.03.2020. - 09:04

Zvezdini veterani na Viberu: Šala, video-klipovi, stare slike, uspomene...

MN Press
Fudbal stoji, kao i mnogo toga drugog zbog pandemije korona virusa, ali veterani Crvene zvezde rešeni su da ne prekidaju svoje druženje.

Posebno jer su dosta njih stariji od 65 godina, pa im je strogo zabranjen izlazak na ulicu, a i ostali vreme provode u kućnom karantinu. 

Kako, otkrio je nekadašnji fudbaler i trener crveno-belih, Boško Đurovski, koji je u razgovoru za klupski sajt ispričao da su se bivši igrači Crvene zvezde iz svojih prostorija na stadionu Rajko Mitić "preselili" na Viber.

"Napravili smo grupu na ovoj društvenoj mreži, spojili smo se svi tako da smo u ovom vanrednom stanju onlajn tokom celog dana. Uglavnom smo vitalni, a mi mlađi od 65 godina smo im na usluzi da im pomognemo i donesemo nešto ako treba", ističe 58-godišnji Đurovski.

Objasnio je nekadašnji vezista i šta se postavlja u grupi. 

"Šalimo se, postavljamo klipove, neke stare slike, budimo uspomene. Spojilo nas nekako ovo zlo vreme, humaniji smo, druželjubiviji, trudimo se da budemo samo pozitivni. Obnovio sam kontakte sa nekim saigračima koje dugo nisam čuo. Vuče te nešto da pozoveš broj, pitaš ih za zdravlje, da im se nađeš. Danas su lepa reč i malo optimizma dovoljni da popraviš dan i sebi i drugima. Bitno je samo da smo disciplinovani, a mi smo starija garda pa smo nekako u tom duhu i bili vaspitavani. Mnogo je važno da u ovo vreme sedimo kod kuće, da čuvajući sebe sačuvamo i one najbliže i da poštujemo zakon, donete propise. U zavisnosti od discipline našeg naroda ova epidemija će trajati duže ili kraće".

Đurovskom nedostaju svakodnevne šetnje, ali je našao način da ih nadoknadi.-

"Najviše mi nedostaje unuka. Ćerka je sa porodicom na Dorćolu i rešili smo da smanjimo susrete pa se gledamo preko video-poziva. Uglavnom mi nije dosadno, imam to virtuelno druženje sa veteranima, čitam, odgledam informativni program, pa zatim filmove i pomažem mojoj Zorici u kući. Uglavnom idem u nabavku jer sam navikao da budem aktivan, u zgradi su mi susedi mlađi ljudi, a imamo jednog starijeg komšiju kome odem u nabavku kad mu zatreba. Čovek uvek sebi može da nađe zabavu u stanu, da popravi ili promeni nešto što odlaže mesecima, sredi garderober, cipelarnik, podrum... Moramo da sačuvamo zdravlje u ovom vreme epidemije, kako fizičko tako i mentalno i da iz ovog vremena izađemo sa što manje posledica. Apel svima, ostanite kod kuće, poštujte propise, budite uredni i zadržite vedar duh", ističe bivši Zvezdin fudbaler i trener. 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci