Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Lazar Jovanović
Fudbal
24.01.2023. • 20:05

PREDSEDNIK KLUBA ME JE TUKAO I PRETIO: Lazar Jovanović prijavio slučaj policiji nakon torture u Izraelu

Lazar Jovanović
(MN PRESS)
Bivši igrač Radničkog iz Niša proživljava pakao u Makabiju Bnei Rejne

Predsednik Makabi Bnei Rejne, Said Basul, fizički je napao srpskog fudbalera Lazara Jovanovića, koji je u taj tim prešao polovinom avgusta prošle godine. Pravi "bum" u izraelskim medijima napravio je Jovanović danas kada je u javnost izašao da sve ispriča. On je kasnije govorio za Mozzart Sport, gde je detaljno objasnio celu situaciju.

"Došao sam u Makabi 14. avgusta iz Radničkog i sve je u početku bilo super. Situacija počinje da se menja kada trener koji je tražio da me dovedu dobija otkaz posle tri kola. Dolazi na njegovo mesto novi stručnjak, koji mi u početku daje šansu, ali mi je minutaža sve manja i manja. Na kraju na jednom meču me ubacuje u igru u 91. minutu i sutradan kreće agonija", počinje Jovanović.

I dodaje:

"Trener i predsednik dolaze posle te utakmice i govore mi kako sam fizički nespreman i kako ne računaju više na mene. U redu, njihovo pravo, ne pravim problem. Odlučuju onda da više ne mogu ni da treniram sa ekipom, nego sa omladincima. I to sam progutao".

Potom, kada su svi igrači dobili sedam dana slobodno 14. novembra, neposredno pred početak Mundijala i pauze u svim ostalim takmičenjima, Jovanoviću je naređeno da ne može kući. Bio je poslat da trenira na plaži u Haifi, sat vremena vožnje od njegovog grada, što bivši igrač Radničkog nije odbijao kako ne bi kršio ugovor. Lazar je primio dve plate od dolaska u Izrael, sve vreme je govorio predsedniku kluba da mu isplati ostatak i da se razilaze, ali on nije želeo da ga sluša.

"Došao sam na stadion, na trening, pozdravio se sa svim saigračima, jer sam zaista sa svima njima dobar. Kada sam izašao na parking, predsednik kluba mi je krenuo u susret i ponovo svašta dobacivao i rekao mi da uđem u automobil i da se gubim odatle. Kada sam rekao da neću, uhvatio me za vrat i krenuo da me gura u auto. Rekao sam mu da se skloni od mene i posle toga mi je udario takva dva šamara da nisam znao šta me je snašlo, sve mi se okrenulo. Ostao sam u potpunom šoku. Krenuo sam sa stadiona, a on me je sve vreme pratio kolima i sve vreme mi svašta dobacivao, da će mi poslati neka tri čoveka, da ću tek videti šta će da me snađe..."

Jovanović je sve snimio u audio i video formatu, slučaj je prijavljen policiji, a veliku podršku dobio je od Udruženja profesionalnih fudbalera u Izraelu, a na kraju je poručio da neće odustati.

"Neću odustati posle svega, šanse nema! Moram samo da istaknem da mi je neverovatnu pomoć pružilo Udruženje profesionalnih fudbalera u Izraelu, bez njih mogu slobodno da kažem da bih bio 'mrtav', odnosno da ništa od ovog ne bih uspeo", istakao je Jovanović.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci