Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 14:00
Budućnost VOLI - Partizan NIS, G2
arenasport2
Na programu od 15:15
Nemačka - Italija
arenasport3
Na programu od 14:30
Santos - Union La Calera
arenasport4
Na programu od 15:00
Vitoria - Gil Vicente
arenasport5
Na programu od 15:00
Pony Excess
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 14:00
PSG - Real Madrid
arenasport7
Na programu od 14:00
Bodo Glimt - Celtic
arenasport8
Na programu od 14:00
LA Lakers - Denver
arenapremium1
Na programu od 15:00
Barca - Flensburg
arenapremium2
Na programu od 15:45
UNICS - Lokomotiv, 1. meč
arenapremium3
Na programu od 15:00
Montpellier - PSG
Otvori pretragu
Dragan Stojković
Fudbal
14.05.2022. • 11:45

DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI OTKRIO: Ivica Osim će dobiti ulicu u Beogradu

Dragan Stojković
(MN Press)
Nekadašnji selektor Jugoslavije preminuo je 1. maja u 81. godini

Uoči puta za Sarajevo imao sam razgovor sa čelnim ljudima grada Beograda i gotovo je izvesno da cje jedna od ulica u našoj prestonici dobiti ime po legendarnom Ivici Osimu, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

Delegacija FS S boravi danas u Sarajevu na Komemoraciji i sahrani nekadašnjem selektoru Jugoslavije.

"On je to apsolutno zaslužio i mnogo mi je drago što će se Beograd i Srbija jednom divnom čoveku i fantastičnom fudbalskom stručnjaku odužiti na adekvatan način. Samo da budemo strpljivi, poznato je da mora da prođe tri godine od smrti da bi se ušlo u proceduru oko imena ulice”, rekao je Stojković za sajt FS S.

Njegova smrt je tužan momenat za sve nas koji smo voleli Ivicu Osima. Bio je veoma šarmantna osoba, čovek koji je plenio znanjem, stavom i harizmom. Neko ko je zaista zadužio fudbal u bivšoj zemlji i ostavio dubok trag u inostranstvu.
 

"Ne pamtim njegovu igračku karijeru, bio sam isuviše mali, ali kažu da je imao nadimak Štraus s Grbavice, a to ne dobija svako. Njegova trenerska karijera je bila impresivna, ostaće mi zauvek urezano u sećanju sve ono što nam je pokazivao na treninzima i način na koji je radio sa nama u reprezentaciji. Naravno, momenti sa Mundijala u Italiji 1990. godine su nešto specijalno"

Takođe i kvalifikacioni put do tog šampionata na kome smo jednu Francusku ostavili iza sebe, dovoljno govori o podvigu i stilu igre pod palicom Ivice Osima, podsetio je Piksi.

"Ljudima koji nisu rođeni na ovim našim prostorima, Švabine misli i ideje bile su nerazumljive. Bio je vrlo inteligentan, svaka njegova rečenica imala je neki širi smisao, nije se služio floskulama i uvek je slao jasnu poruku šta želi i šta mu je namera. To smo samo mi Balkanci umeli da razumemo na pravi način. Osim je bio kosmopolita, lepo se osećao i u Zagrebu i u Beogradu i u Skoplju, Ljjubljani, Titogradu, Novom Sadu, Prištini… I svuda su ga voleli. Ukratko rečeno, bio je Jugosloven. Doći u Sarajevo i odati mu poslednju poštu je najmanje što možemo da učinimo za jednog takvog čoveka otvorenog srca. Švabo je to zaslužio svojom pojavom, likom i delom”, zaključio je Stojković

Poslednje vesti

Poslednji video snimci