Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
Epizoda 08
arenasport2
Na programu od 02:00
Pregled 03
arenasport3
Na programu od 02:45
Cleveland - Chicago
arenasport4
Na programu od 02:15
Partizan - Radnički 1923
arenasport5
Na programu od 01:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
05.04.2020. - 16:29

Zadar ostao bez trenera, a on nije da nije očekivao

MN Press
Danijel Jusup nije više šef stručnog štaba ABA ligaša iz Dalmacije

Zadrani će sezonu u ABA ligi, kada god da se nastavi, ako se to uopšte i dogodi, dočekati sa novim trenerom.

Danijel Jusup, koji je do sada predvodio ekipu, dobio je otkaz.

Naime, klub ga je obavestio mejlom da završavaju saradnju.

"Istina je, poslali su mi raskid mejlom, još ga nisam potpisao, ali to je formalnost. Meni je na kraju sezone isticao ugovor tako da je to bilo logično rešenje", izjavio je za portal 24sata.hr Jusup.

On je dodao da za razliku od Cibone koja je otpustila i nekoliko članova radne zajednice nakon prestanka rada zbog korone virusa, u Zadru to nije slučaj.

Jusup nije mnogo iznenađen potezom čelnika Zadra, budući da je zvanično prvenstvo u Hrvatskoj okončano pre vremena.

Zadrane očekuje rasplet u ABA ligi, gde su na ivici ispadanja.

"Sumnjam da će biti košarke ovog leta. Verovatnije je da će se i ABA liga završiti po istom scenariju kao hrvatska liga. Pitanje je samo kog će ABA liga poslati u Evroligu sleduće sezone ako ne proglase šampiona. U našem prvenstvu može jedino nastati spor između Cibone i Zadra oko toga tko će u FIBA Ligu šampiona, ali pitanje je hoće li iko biti zainteresovan za to takmičenje".

Jusup je dodao da novonastalu situaciju ne treba shvatiti previše tragično, i da će to biti prilika da klubovi više forsiraju mlade domaće igrače, a manje angažuju strance.

"Godinama su se uzimali polovni stranci. Naši momci će sada imati celo leto za treninge, da se podignu na još viši nivo, sad nema reprezentacija. Svi se kunu u hrvatstvo pa uzimaju strance. Zaboravite strance u vreme ove krize! Ovo nikako nije propast hrvatske košarke. Ovo je prilika da se malo spustimo na zemlju i približimo narodu, poput, recimo, rukometaša. Videćete kako se radi sad kad se nema. Navijači se lakše mogu identifikovati sa nekim klubom ako on ne živi na visokoj nozi, ako se bori za život poput njih. Tako se najlakše dolazi do sinergije", poručio je Danijel Jusup.

 

%MCEPASTEBIN%

Poslednje vesti

Poslednji video snimci