Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:00
Milwaukee - Atlanta
arenasport2
Na programu od 17:30
Pregled
arenasport3
Na programu od 17:00
Četvrtfinalni mečevi
arenasport4
Na programu od 17:00
Krupa - Velež
arenasport5
Na programu od 17:00
Don't Look Down
Otvori pretragu
Boks
Borilački sportovi
23.10.2020. • 22:46

STRAŠNE BORBE NA ARENI FIGHT: Za titulu svetskog prvaka boriće se Prašović!

Boks
Bokserski savez Srbije
Prašović izborio meč za titulu svetskog šampiona WBO

Bokserski spektakl protutnjao je beogradskim BELEXPO centrom! 

U organizaciji Balkan Boxinga i boks promoterske kuće Kety održan je Balkan Boxing Night u kome su se u meču večeri sudarili dva do sada  ne pobeđena šampiona, Dilan Prašović iz Crne Gore i predstavnik BiH Edin Puhalo.

Gledaoci TV Arena Fight imali su priliku da uživaju u devet dinamičnih rundi i tehničkom nokautu koji je Prašović zadao "Pukiju". 

U pitanju je bio eliminacioni meč za titulu profesionalnog prvaka sveta u verziji WBO (kruzer kategorija),. Prašović je  tako stekao pravo prvog izazivača svetskom šampionu. Pobeda u Beogradu Dilana vodi na megdan pobedniku susreta Lorens Okoli (Engleska) – Krištof Glovacki (Poljska), koji će biti održan 12. decembra 2020. u Londonu.

Iako je meč između Prašovića i Puhala bio predviđen u 12 rundi, u naletu snažnih udraca i jakog tempa, koji je od samog početka nametnuo šampion iz Crne Gore, u devetoj rundi je pao do sada briljantni Edin, momak sa 19 pobeda na profi sceni i do ove večeri bez poraza. Prašović je upisao 14. pobedu u profi rignu bez poraza, u kolekciji trofeja ima i juniorsku titulu prvaka sveta u verziji WBO, za borce do 23 godine.

"Zadovoljan sam borbom i pobedom koju sam ostvario u Beogradu, a pobedu kao I prethodne posvećujem mom preminulom treneru, čoveku koji me je naučio svim čarima  I tajnama boksa Fehmi Husejinu. Ovo je moja 14. pobeda u karijeri, bez poraza i dodatni motiv da nastavim putem kojim sam krenuo do konačnog cilja, a to je svetski šampionski  pojas. Nije bilo lako u ringu protiv sjajnog Edina Puhala koji je iskusan borac i koji iza sebe ima veliki broj profi mečeva I koji do ovog meča nije imao ni jedan poraz. Znao sam da će ovaj meč biti izuetno težak, spremao sam se na veliku i tešku borbu koja je na kraju i viđena, kidali smo jedan drugog do poslednjeg gonga. Zahvaljujem se svima koji su bili uz mene I koji su me podržali u ovom za mene jako važnom trenutku, kao i Nenadu Borovčaninu na sjajnoj organizaciji ovog spektakla. I sad nema stajanja, idemo dalje u nove pobede, idem po svetski šampionski pojas", rekao je posle meča 25-godišnji Prašović. 

U izuzetnim bokserskim predstavama u Beogradu u okviru BALKAN BOXIN NIGHT-a, gde smo pored glavne borbe videli i četiri sjajne uvodne borbe, uživali su ljubitelji ove plemenite veštine, ali putem malih TV ekrana u živom prenosu na TV Arena Fight. Publika je ovaj put morala da izostane usled preventivnih mera i situacije izazvane virosom korona koja je pogodila ceo svet.  

Glavnu borbu večeri ispratili su uživo predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, njegov gost generalni sekretar Ruske bokserske Federacije Umar Kremljev, vlasnik boks promo kuće Patriot boks Sekutjev Blasnik i srpski boks šampion Veljko Ražnatović.

Rezultati uvodnih borbi:

(četiri runde) 69kg: Nikola Lazarević - Vladimir Gubas /jednoglasno/ 38-36, 39-34, 39-34/ pobeda Lazarevića

(četiri runde) 65kg: Moja Žilber - Miloš Janjanin /jednoglasno/ 39-37, 40-36, 40-36/ pobeda Moje

(četiri runde) 71kg: Antonio Bise - Petar Stošić /nerešeno/ 38-38, 38-38, 37-40

(šest rundi) 76kg: Slaviša Simeunović - Filip Blagojević /predaja u trećoj rundi/ pobeda Simeunovića

Poslednje vesti

Poslednji video snimci