Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
ZAŠTO KAŽEŠ KELN, A MISLIŠ NA RUKOMET?
01.06.2017. • 20:42

ZAŠTO KAŽEŠ KELN, A MISLIŠ NA RUKOMET?

ZAŠTO KAŽEŠ KELN, A MISLIŠ NA RUKOMET?

Zapadna Nemačka, Nort Rajn-Vestfalija, Keln, Lankses arena – po osmi put poprište završnog turnira u EHF Velux Ligi šampiona. Spektakl koji svako treba posetiti ako mu se ukaže prilika. Manje od 48 sati je ostalo do završnih borbi, a na dva stepenika pre kraja stigli su najskuplji timovi današnjice – Pari Sen Žermen i Vesprem, odnosno najtrofejniji ikada i jedini debitant – Barselona i Vardar.

Ukupno 19 750 navijača uživo će posmatrati duele koje će Arena sport emitovati na svom prvom kanalu, a javnost u regionu najviše zanima šta može Vardar? Verovatno najzanimljiviji tim na završnom turniru, debitant (13. ekipa koja je stigla do Kelna), izabalansiran budžet, sjajan hemija u ekipi i velika glad za uspehom.
Prednost – vreme za uigravanje! Upravo je to “pojelo” Flensburg u dvomeču četvrtfinala jer je Raul Gonzales do tančina doveo obavljanje radnih zadataka svojih izabranika protiv vicešampiona Bundeslige.

Nedostatak – neiskustvo na F4 turniru! Videli smo ranijih godina da taj faktor uglavnom prevagne (PSŽ je i prošle godine kao debitant imao najjači tim po imenima), mada je bilo i onih koji su znali da bljesnu i potpuno iskoriste energiju u Lankses areni (Flensburg 2014. godine).
Tu će verovatno i biti prednost jedne podmlađenje, ali na momente anemične Barselone koja ima par igrača koji mogu potpuno da zagospodare situacijom.
Kada je reč o okršaju Pari Sen Žermena i Vesprema, francuski tim je favorit, dok se mađarski velikan nada da četvrti uzastopni nastup u polufinalu donosi sa sobom određenu prednost. Kako god, zabava za neutralne posmatrače je zagarantovana, ovo je jedan od najboljih događaj koji današnji sport može da ponudi!

Zato uživajte…
 

Od istog autora

Poslednje na blogu