Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Best of Atalanta 2019/2020
arenasport2
Na programu od 06:30
Pregled polusezone
arenasport3
Na programu od 05:30
Finale 2018
arenasport4
Na programu od 06:00
Best of 2017/18
arenasport5
Na programu od 06:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Vaterpolo
11.03.2020. - 18:33

Srpski vaterpolisti ovo još nisu doživeli: Godinu dana gube od istog rivala

MN Press
Kako je rivalstvo sa Španijom pretvoreno u priču o uzastopnim porazima našeg tima.

Vaterpolo reprezentacija Srbije došla je u situaciju u kakvoj se nije našla u novijoj istoriji.

Ekipa Dejana Savića, aktuelni olimpijski šampion izgubila je prošle večeri u Beogradu od Španije 11:13 i taj poraz u četvrtfinalu Svetske lige sam po sebi nije najveći razlog za brigu, što je odmah posle meča naglasio selektor Dejan Savić.
 

Doduše, ta eliminacija nije beznačajna i u takmičarskom smislu, bar zato jer je ostavila naš tim bez jakog turnira uoči Olimpijskih igara u Japanu (ako ih uopšte bude)...

Poznato je da zlatni "delfini" nisu bili kompletni zbog odsustva važnih igrača (Prlainović, Aleksić, Bane Mitrović, Ranđelović, Duško Pijetlović, Strahinja Rašović...), ali je pitanje da li bi i u punom sastavu savladali kompletnog rivala, čija igra definitivno ne leži našem timu.

To je pokazano pre godinu dana, odmah posle promene pravila koja je pogodovala Španiji i njenoj igri, a to je pokazao i sinoćni meč, nemoć ekipe koju je Savić jedva okupio i istorija nedavnih međusobnih susreta.

A, ta istorija kaže da je Španija od početka aprila 2019. do ovog marta pobedila Srbiju čak pet puta u nizu.
 

Počelo je utakmicom Evropa kupa u Zagrebu, gde se naš tim sporije navikao na nova pravila, nastavljeno je na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji prošlog leta, gde su Španci pobedili podmlađeni Savićev sastav u četvrtfinalu, a onda su "delfini" izgubili od istog rivala i početkom 2020, u najvažnijoj proveri za nedavno Evropsko prvenstvo.

Na kontinentalnom turniru u Budimpešti, Srbija i Španija srele su se u četvrtfinalu i ponovo je slavila "furija", na penale.

Ovo rivalstvo tako je pretvoreno u priču o "vezanim" pobedama tima sa Pirinejskog poluostrva i o uzastopnim porazima našeg tima, koji je dobio protivnika koji uvek iznova pokazuje koliko "ne leži" olimpijskom prvaku.

I zato je ovaj niz i izazov i još jedna opomena srpskom timu, pred još jako važno leto ove generacije.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci