Evroliga

Evroliga pokrenula postupak protiv Ergina Atamana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 16:06
Ergin Ataman Guliver
Ergin Ataman

Disciplinski organi Evrolige pokrnuli su postupak protiv trenera Panatinaikosa, Ergina Atamana zbog izjava datih nakon meča sa Makabijem.

Ipak, to nije jedini "greh" turskog trenera, već mu se na teret stavlja ometanje rada medija. Podsetimo, Ataman je kritikovao sudije, u više navrata je izrekao razne optužbe na njihov račun, pa se tim povodom oglasila i Evropliga. 

"Evroliga želi da izrazi razočaranje zbog izjava trenera Panatinaikosa, gospodina Ergina Atamana i samog kluba, kao i zbog nekih drugih dešavanja tokom prve utakmice prve runde plej-ofa odigrane u Atini. Takvo ponašanje je u potpunoj suprotnosti sa zajedničkim saopštenjem koje su 15. aprila poptisali Evroliga, Udruženje trenera, Udruženje evroligaških igrača i Asocijacija sudija, jer stvaraju nepotreban i neopravdan sukob koji su njegovi potpisnici, treneri, igrači i zvaničnici obavezali da će sprečiti".

Evroliga takođe navodi da izjave trenera Atamana nisu tačne i da istim dovodi u pitanje rad i integritet sudija i vrši dodatni pritisak na njih.

Zato su iz elitnog evropskog klupskog takmičenja poruzčili da ovakvo ponašanje trenera kluba iz Atine neće tolerisati.

"Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su se desili na obaveznom otvorenom treningu za medije u sredu, 24. aprila 2024. godine, kada je gospodin Ataman sprečio novinare da obavljaju svoje dužnosti", navodi se u saopštenju Evrolige.