Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:15
RB Bragantino - Libertad
arenasport2
Na programu od 23:00
Monaco - Saint Etienne
arenasport3
Na programu od 23:30
Napredak - Čukarički
arenasport4
Na programu od 23:00
Fiorentina - Inter
arenasport5
Na programu od 00:00
Down the Barrel
arenasport1x2
Na programu od 23:00
Otvori pretragu
Dejan Savić
Vaterpolo
20.08.2021. • 10:10

SAVIĆ OTKRIO MISTERIJU NEVIĐENOG TAJM-AUTA: Nisam mogao zbog poštovanja prema Grcima

Dejan Savić
(MN PRESS)
Dejan Savić razjasnio šta su mu vaterpolisti zamerili posle finala Olimpijskih igara.

Prošlo je desetak dana otkako je vaterpolo reprezentacija Srbije odbranila zlato na Olimpijskim igrama u Riju, a i dalje se priča o meču sa Grčkom koji je bio oproštajni za šestoricu "delfina".

Vodili smo čitav meč, međutim Grci su sve vreme bili u igri, da bismo ih u samom finišu slomili sa tri gola i došli do velike pobede od 13:10, ali jedna stvar je izostala. Dejan Savić ovoga puta nije zvao tajm-aut na samom kraju utakmice, kada je pobeda već bila izvesna, čime je na neki način prekinuo tradiciju.

Oni koji pažljivije prate vaterpolo reprezentaciju Srbije navikli su da Savić uvek na kraju turnira, ako je pobeda već obezbeđena, pozove tajm-aut i zahvali se svojim igračima, kaže nešto duhovito...

Zašto sada to nije uradio?

"Razmišljao sam o tome i iskreno dobio sam mali ukor od starijih igrača koji su se posle finala oprostili jer su svi oni očekivali tajm-aut i da dobiju aplauz, da budu ispraćeni kao što im dolikuje...", ispričao je nasmejani selektor Dejan Savić u podkastu "Pod kapicom".

"Ako već nisu dobili srce, želudac, bubrege i moje suze, neka im i taj aplauz", našalio se on.

Pravi razlog zbog kog je Dejan Savić prekinuo višegodišnju tradiciju je poštovanje prema selektoru Grčke, što je još jedan prilog tezi da je najveći trener svih vremena.

"Nisam hteo da uzmem tajm-aut jer bi se to razumelo na pogrešan način. Kao omalovažavanje protivničkog tima i trenera, a ja nisam hteo da ulazim u te vrste polemike. Imam veliko poštovanje prema Vlahosu (selektor Grčke prim. aut.) i nisam mogao to da uradim jer mi je pred meč rekao da mu je čast da igra protiv Srbije u finalu Olimpijskih igara jer mu je to poslednja utakmica na klupi Grčke. Zato nisam zvao tajm-aut", objasnio je Savić čitavu misteriju.

Možda su ga baš zbog toga "naterali" da se pošteno isplače na konferenciji za medije po povratku u Beograd...

 

 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci