Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 09:00
Barcelona - Napoli
arenasport2
Na programu od 10:00
Estudiantes - Real Madrid
arenasport3
Na programu od 10:15
Basel - Eintracht Frankfurt
arenasport4
Na programu od 10:00
Partizan - Javor
arenasport5
Na programu od 10:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Vaterpolo
05.05.2020. - 13:06

Korona virus prekida sjajnu vaterpolo karijeru? Soro se "lomi"

MN Press
Bivši reprezentativni golman Srbije ne isključuje mogućnost da zbog infekcije Covid-19 napusti vaterpolo

Slobodan Soro, nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije, uprkos dobroj sezoni u rimskom Laciju, razmišlja da završi karijeru.

"Lomi" se, kaže, nakon pandemije korona virusa, koja je uslovila prekid takmičenja i primorala ga, kao i ostale sportiste, da napravi pauzu.

"Mi iz vodenih sportova nemamo drugog načina da treniramo nego da vežbamo na suvom. Posle tri godine i istrčanog Beogradskog maratona, ponovo sam počeo da trčkaram... Sada vežbam od tri do pet puta nedeljno. Ne želim sebe da opterećujem preteranim treninzima", rekao je za "Večernje novosti" Soro.

Ipak, golman, koji je nastupao i za selekciju Brazila, nije siguran da li će se vraćati u bazen.

"Posle bilo koje pauze optimalnu formu dostižem za mesec, mesec i po dana. Toliko je meni potrebno da se vratim u normalu. Sada prvi put razmišljam šta dalje, jer se ovoj pauzi ne nazire kraj. To je drugi momenat. Nekako je drugačije kada si u glavi spreman i znaš kada treba da nastaviš, a ovako posle 25 godina prvi put imam pravi odmor. Često mi prođe kroz glavu da li ću više igrati vaterpolo. Fizički mogu da se vratim relativno brzo u formu, ali počinjem da se lomim, ova situacija je za ceo svet velika trauma i niko ne zna kako će posle svega ovoga izgledati određena zanimanja, šta će biti sa sportom, vaterpolom", naveo je Soro, koji ima 41 godinu i iza sebe četvrt veka uspešne karijere.

Soro je tokom bogate karijere osvojio čak 16 medalja sa reprezentacijom Srbije na velikim takmičenjima, uključujući i svetsko zlato 2009. godine, dve titule prvaka Evrope 2006. i 2012. godine, kao i pet najsjajnijih medalja u Svetskoj ligi, a ima i dve bronze sa Olimpijskih igara.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci