Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:00
Majke šampioni - Jordana Martinović
arenasport2
Na programu od 08:00
Atlanta - Phoenix
arenasport3
Na programu od 08:00
Rio Ave - Sporting
arenasport4
Na programu od 07:45
Pregled
arenasport5
Na programu od 07:30
When garden was eden
Otvori pretragu
Ivana Španović
Ostali sportovi
15.04.2021. • 11:16

VRAĆA SE IVANA: Cilj je zlato u Tokiju

Ivana Španović
Red Bull/live/printscreen
"Povreda nije bila strašna, ali se desila u pogrešno vreme"

Najuspešnija srpska atletičarka uspešno je prebrodila povredu i sada je u potpunosti usmerena ka Olimpijskim igrama.

Ivana Španović održala je konferenciju za medije iz Dubaija gde se nalazi na pripremama za predstojeća takmičenja. Nasmejana i vedra poručila je da je spremna za velike izazove, a pogotovo za Tokio koji je primarni cilj.

 "Veoma sad zadovoljna svim što smo do sada uradili na pripremama i prilično sam nestrpljiva da konačno krenem sa sezonom", počela je naša šampionka, pa je zatim obelodanila raspored.

"Takmičenje sa kojeg bi trebalo da krenem je 22. maja u Grčkoj, što me prilično da raduje jer bi trebalo da to bude takmičenje priprema za prvi miting Dijamantske lige u Rimu 4. juna. Imaću tri do pet mitinga do Olimpijskih igrara. Po starom dobrom običaju podižemo formu kako smo to radili svih ovih godina" rekla je Ivana.

Iako su joj apetiti veliki za svako takmičenje, zlato na Olimpijskim igrama je nešto čemu je najviše posvećena.

"Svi se spremamo samo za Tokio. Nismo mnogo odstupili od priprema za Olimpijske igre, sve što radimo služi tom cilju da ja na tom takmičenju budem na mom nivou da skočim 7,10-7,15, jer sve ispod toga nije dovoljno za zlato", ambiciozna je kao i uvek najbolja srpska atletičarka.

Sa prethodnih igara iz Rija 2016. godine Španovićeva je Srbiji donela bronzu, sada je iskreno objasnila da na takmičenja nikada i ne ide bez želje da ostvari uspeh. Takođe je govorila koliko je realno da bi mogla da se povuče nakon Svetskog prvenstva naredne godine.

"Ja sam neko ko oduvek ima realne ambicije, za to što se spremam su uvek bila potrvda rezultati. Nisam neko ko se takmiči da bi se takmičio, uz dužno poštovanje prema koleginicama bitno je uvek znati za šta se spremate i gde vam je mesto", objasnila je Ivana.

"Retko kada bih otišla na takmičlenje kada nisam spremna. Ja nemam šta da lažem ni sebe  ni druge, uvek se videlo koje su mi ambicije i apetiti. Prevazišla sam podijum kao mesto gde želim da se pojavim  zanimaju me samo prvo mesto i rekordi ta borba me kali kao sportistu u mentalnom i atletskom smislu", sa osmehom je objasnila uspešna Srpkinja,

"Dok sam sposobna da skačem na nivou koji podrazumeva da sam među najboljima i da mogu da odem na takmičenje najavljujući pohod na zlato ja ću to da radim. Dokle god sam zdrava i sposobna da se takmičim na tom nivou ja ću biti tu. Tokio je vrhunac 20- godišnjeg rada, znanja, iskustva, mog i Goranovog kao trenera .Beograd je tema sama za sebe jer se tako veliko takmičenje održava u mestu gde sam skočila 7,24 tako da cilj je da se što više približim tom rekordu", rekla je srpska zlatna devojka.

Žal za Evropskim prvenstvom ostaje, jer je Ivana  trebalo da pokuša uđe u istoriju kao jedina atletičarka sa četiri medalje sa tog takmičenja, ali je važno da je povreda sanirana i da nije bila strašna kako je delovala u prvi mah. 

"Apsloutno mi je žao što nisam došla do četvrte medalje na prvenstvu, Tokio je glavni cilj, ali sam htela da budem jedina u istoriji koja je uspela da veže četiri zlata na Evropskom prvenstvu", poručila je Ivana.

"Stanje sa povredom je super, oporavila sam se pre dve nedelje bila je mala šteta, ali pogrešan tajming da se to desilo par dana ranije stigla bi da se oporavim za Evropsko prvenstvo, ali pošto nisam odradili smo terapije i prepremu kako bi mogla da se vratim na stazu. Za sada je sve odlično", zaključila je Ivana Španović.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci