Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:30
Toronto - Boston
arenasport2
Na programu od 08:00
Aalborg - Barca
arenasport3
Na programu od 07:30
Nice - Dijon
arenasport4
Na programu od 07:00
Maritimo - Benfica
arenasport5
Na programu od 07:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Ostali sportovi
15.05.2020. • 11:16

Svete, pazi se, Novak je poručio: OBORIĆU rekorde Federera!

Guliver/Getty images/Matthias Hangst, Matthias Hangst/Getty Images Europe
Novak Đoković dugo nije govorio ovako otvoreno...

Ko je najbolji teniser svih vremena?

Odgovor na ovo pitanje obično je sveden na tri imena (Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal), a koji će biti izabran obično zavisi od toga ko vam je najsimpatičniji. Tačan odgovor teško je dati dok i dalje traju njihove karijere, pa će se tek po završetku (možda) podvući crta.

Gledaće se međusobni dueli, osvojene titule, osvojene velike titule, broj nedelja na prvom mestu ATP liste, rekordi, ali i mnoge druge stvari...

Onaj ko bude imao najviše "važnih faktora" - taj će verovatno biti proglašen i za najboljeg ikada. 

Poznato je da za sada Rodžer Federer vodi u osvojenim grend slemovima, ima jedan više od Nadala i tri od Đokovića, takođe je proveo i najduže vreme na vrhu ATP list, ali srpski teniser planira da ga stigne - i prestigne.

"Mislim da imam još šta da uradim u tenisu", rekao je Novak Đoković u intervjuu za Grejema Bejsingera kome je ekskluzivno pokazao i sklonište u kome se krio za vreme NATO bombardovanja.

"Verujem da mogu da osvojim najviše grend slemova i da oborim rekord po broju nedelja na ATP listi (oba rekorda drži Federer prim. aut.). To su mi ciljevi, ali nisu jedina stvar koja me svakodnevno motiviše, to je više moj lični napredak".

Novak Đoković je istakao da ima dosta samopouzdanja što dolazi od vere u sebe i ljubavi koju mu pružaju bližnji, ali priznaje da bi voleo da provodi više vremena sa decom, ženom, braćom, roditeljima.

"To je putovanje koje je mene izabralo, a ne obrnuto", rekao je Đoković.

"Da li bi igrao sa 40? Uf... Gledajte, ne verujem u limite, to su samo iluzije vašeg uma, želim da igram još dugo, ali znam da ću istovremeno morati da održavam iste principe i da održavam svoje telo, um. To mora da bude sinergija sa mojom porodicom i svestan sam da tempo i broj turnira koje ću igrati da će se uskoro smanjiti, neću igrati toliko mnogo i putovati. Možda ću igrati sa 40, ali ću se fokusirati na najveće turnire i one koji mi najviše znači", zaključio je srpski teniser.

Prethodnih dana je Đoković inače bio u centru pažnje medija zbog tvrdnji o vakcinaciji.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci