Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 18:00
Atalanta - PSG
arenasport2
Na programu od 17:30
Manchester United - Copenhagen
arenasport3
Na programu od 18:00
Houston - Indiana
arenasport4
Na programu od 17:30
Vegas - Colorado
arenasport5
Na programu od 18:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Ostali sportovi
06.07.2020. - 09:56

"Novak jeste napravio grešku, ali NAJVEĆI je problem jer idoli ne greše"

MONDO/Stefan Stojanović
Bivši "broj jedan" Gustavo Kirten ne poriče da se Adria Tour završio katastrofalno, ali i ističe da prvi teniser sveta ne zaslužuje salvu kritika kakvu je dobio

Adria Tour, humanitarni turnir u organizaciji Novaka Đokovića, nije se završio kako su svi želeli.

Prekinut je pred finale u Zadru, jer je Grigor Dimitrov, jedan od učesnika saznao da je pozitivan na korona virus, a onda su redom pozitivni na testu bili i Viktor Troicki, Borna Ćorić, Novak Đoković i trojica trenera.

Javnost se nakon toga obrušila na Đokovića, zamerajući mu da je napravio turnir i to sa publikom u nevreme, a najviše su ga kritikovali jer je organizovao fudbalsku i košarkašku utakmicu uoči turnira, kao i zabavu za igrače.

Gustavo Kirten, bivši teniser, smatra da su kritike preterane.

"Sve je bilo pomalo šokantno. Ne može se poreći da je Adria Tour završen katastrofalno, ali takođe se mora uvažiti da se Novak javno izvinio", naveo je nekada najbolji teniser sveta.

"Bilo je loše, ali svako može da pogreši. Problem je u tome da neko kao Đoković nema pravo na grešku, jer idoli ne greše", jasno je poručio Brazilac.

Trostruki osvajač Rolan Garosa dodao je da ipak treba sagledati širu sliku i "ne razapinjati" pojedinca, kao što je Đoković, jer jednom nije uradio sve savršeno i kako su svi navikli i očekivali.

"On radi mnogo dobrih stvari za svet, i to ne treba zaboraviti. To što se dogodilo na Adria Touru treba da bude dobra lekcija za naš sport i da svi nauče kako treba pripremiti naredne turnire i koje protokole i mere je neophodno sprovesti. To jeste bilo loše iskustvo, ali može doneti dobro jer će sada svi znati kako treba da se ponašaju", dodao je Kirten.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci