Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:15
Nacional - Racing
arenasport2
Na programu od 00:30
Motor - Veszprem
arenasport3
Na programu od 00:00
Lazio - Atalanta
arenasport4
Na programu od 00:00
Salzburg - Maccabi Tel Aviv
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
18.05.2020. - 09:36

Ko bi pobedio 1 na 1, Majkl Džordan ili aktuelni košarkaš Šarlota?

Guliver, Streeter Lecka/Getty Images North America
Ovo bi bilo interesantno videti.

Da je Majkl Džordan najbolji u istoriji košarke možete čuti na svakom koraku, od mnogobrojnih navijača koji decenijama prate ovaj sport. Gledanje dokumentarca o njegovoj šampionskoj sezoni dodatno je rasplamsalo priču o tome.

Ali, kada bi sada igrali Džordan i jedan igrač ''njegovog'' Šarlota, ko bi pobedio?

Mladi košarkaš Majls Bridžs smatra da bi imao velike šanse u meču protiv legendarnog košarkaša Čikago Bulsa koji danas ima 57 godina!

Pre nekoliko godina je, po mišljenju mnogih, najbolji košarkaš svih vremena dao jednu neobičnu izjavu. Tada je upitan da li bi savladao igrače tima čiji je danas vlasnik.

''Prilično sam siguran da bih mogao da pobedim. Ne želim to da radim jer bi im to uništilo samopouzdanje. Bolje je da se držim po strani i da ne radimo to'', istakao je Džordan.

 

Pa, ako bi on da se drži po strani, ne znači da bi i igrači Šarlota, zar ne? Bridžs je na svom tviter profilu okačio tvit koji citira tu Majklovu izjavu i dopisao ''Hajdemo onda'', pozivajući vlasnika franšize na meč!

Bridžs ima 22 godine i Šarlot je jedini NBA tim za koji je nastupao. U ligu je ušao 2018. godine, nakon što je na draftu, od strane Klipersa, izabran na 12. poziciji. U svojoj prvoj sezoni je odigrao 80 mečeva, uz prosek od 7.5 poena, a u prekinutom prvenstvu je bio skoro duplo bolji.

Izborio se za mesto startera u Hornetsima, odigrao je 65 mečeva i prosečno je beležio 13 poena po utakmici. Mladi košarkaš igra na pozicijama tri i četiri, a očigledno je da puca od samopouzdanja. Da li je to dovoljno da se dobije Džordan?

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci